Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS pārstāvji vadīja diskusiju konferencē par izaicinājumiem, tendencēm un pieredzi sabiedrības līdzdalībā

29.augustā notika Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes konference “Informēšana – līdzdalība”, kurā piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un pašvaldību pārstāvji.

LPS padomnieces Ivita Peipiņa un Gunta Lukstiņas vadīja diskusiju darbnīcu “Sabiedrības līdzdalības pilnveide pašvaldībās”. Diskusijā pieredzē par novada iedzīvotāju iesaistes formām sabiedrības procesos dalījās Jaunpils novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Baiba Rasa un Ķekavas novada domes deputāts Juris Jerums.

Konferencē bija iespēja dzirdēt arī vairākus stāstus par praktiskiem izaicinājumiem līdzdalībā no projekta “Skola 2030”, prezentēja arī Cēsu novada pieredzi sabiedrības iesaistē.

Konferences otrajā daļā notika 3 paralēlas diskusiju darbnīcas, kurās sprieda par uzlabojumiem Memoranda padomē, sabiedrības līdzdalības pilnveidi valsts un pašvaldību darbā. Diskusiju mērķis bija veicināt, lai sabiedrības līdzdalība no ierastās informēšanas prakses aizvien biežāk pārtop par līdzdarbības procesu, lai paaugstinātu pilsonisko līdzdalību Latvijā.

Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta Memoranda padome ir konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir sekmēt NVO un Ministru kabineta sadarbību, veicinot efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, nodrošinot pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos visos līmeņos un stadijās valsts pārvaldē, veicinot pilsoniskās sabiedrības attīstību.

 

Ivita Peipiņa,

LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos

Informācijas avots: Valsts kanceleja

Foto: Valsts kanceleja