Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienība dibināta 2004. gadā, apvienojot Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastes vietējās pašvaldības. Apvienības sastāvā ir 10 pašvaldības, kas visas ir LPS biedri. LPPA mērķis ir apvienot visas piekrastes vietējā līmeņa pašvaldības kopīgu problēmu risināšanai un savu interešu aizstāvēšanai valsts līmenī. 

Kontakti un vadība:
LPPA priekšsēdis Dagnis Straubergs (Limbažu novada domes priekšsēdētājs)
e-pasts: dagnis.straubergs@limbazi.lv
Tālrunis: 29222757

No LPS puses LPPA darbu koordinē padomniece Sandra Bērziņa
e-pasts: sandra.berzina@lps.lv
tālrunis: 67226536

Iepriekšējais
Nākamais

Piejūras pašvaldības vēl tikai šogad valsts vietā kops valstij piekritīgās pludmales

18. janvārī, Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) notika Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības Valdes sēde, kurā tās biedri lēma šogad vēl kopt piekrastes joslu, kas pieder valstij un atrodas Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) pārvaldības teritorijās.

Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienības Valde, izskatot jautājumu par jūras piekrastes joslas apsaimniekošanu 2019. gada vasaras sezonā, nolēma, ka, izrādot pretimnākšanu Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP) un ņemot vērā tās pieejamos pamatbudžeta finanšu līdzekļus, pašvaldības vēl vienu gadu gādās par atkritumu vākšanu DAP turējumā esošajās jūras piekrastes joslas teritorijās, tomēr turpmāk par īpašumu apsaimniekošanu būs jārūpējas pašai Dabas aizsardzības pārvaldei. Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienība aicinās Dabas aizsardzības pārvaldi vērsties katrā pašvaldībā, lai noslēgtu līgumu ar pašvaldību par pārvaldes turējumā esošo teritoriju apsaimniekošanu.

Atgādinām, ka saskaņā ar Zemes pārvaldības likumu, kas stājās spēkā 2015. gadā, vietējā pašvaldība gādā par tās valdījumā esošo jūras piekrastes ūdeņu un jūras piekrastes sauszemes daļas labiekārtošanu un nodrošina to sanitāro tīrību, kuras valdītājs nav par vides aizsardzību atbildīgā ministrija vai cita ministrija.

Savukārt par vides aizsardzību atbildīgā ministrija ir valdītājs jūras piekrastes sauszemes daļai, kas atrodas dabas liegumos, nacionālo parku dabas lieguma vai ainavu aizsardzības zonā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija tai pēc likuma piekrītošās piekrastes daļas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās ir nodevusi pārvaldīšanai Dabas aizsardzības pārvaldei.

Vēl apvienības Valde apsprieda piekrastes apsaimniekošanas projekta gatavošanu, nacionālo rīcības plānu dzīvnieku glābšanai piesārņojuma gadījumā jūrā un krastā un jūras aļģu sanesumu izvērtēšanas un apsaimniekošanas plānu Latvijas piekrastē.

Gunta Lukstiņa,

LPS padomniece attīstības un plānošanas jautājumos