Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Latvijas Piekrastes pašvaldību apvienība dibināta 2004. gadā, apvienojot Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastes vietējās pašvaldības. Apvienības sastāvā ir 10 pašvaldības, kas visas ir LPS biedri. LPPA mērķis ir apvienot visas piekrastes vietējā līmeņa pašvaldības kopīgu problēmu risināšanai un savu interešu aizstāvēšanai valsts līmenī. 

Kontakti un vadība:
LPPA priekšsēdis Dagnis Straubergs (Limbažu novada domes priekšsēdētājs)
e-pasts: dagnis.straubergs@limbazi.lv
Tālrunis: 29222757

No LPS puses LPPA darbu koordinē padomniece Sandra Bērziņa
e-pasts: sandra.berzina@lps.lv
tālrunis: 67226536

Iepriekšējais
Nākamais

Kas paveikts piekrastes apsaimniekošanas projekta ceturtajā sezonā?

Līdz ar novembra iestāšanos noslēgusies nacionālās nozīmes projekta “Piekrastes apsaimniekošanas praktisko aktivitāšu īstenošana” ceturtā sezona. Projekts tika realizēts ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansējumu.

Projektu vadīja Latvijas Pašvaldību savienība kā projekta vadošais partneris, sadarbojoties ar projekta faktiskajiem īstenotājiem – visām Latvijas piekrastes pašvaldībām. Projektu maijā uzsāka realizēt Carnikavas, Grobiņas, Limbažu, Mērsraga, Nīcas, Pāvilostas, Rojas, Rucavas, Salacgrīvas, Saulkrastu un Ventspils novada domes, Jūrmalas un Liepājas domes, Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija, Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” un Engures un Lapmežciema pagastu pārvaldes. Līdz ar administratīvi teritoriālās reformas stāšanos spēkā projekta saistības pārņēma jaunās pašvaldības.

Projekta mērķis ir īstenot Baltijas jūras piekrastes joslas apsaimniekošanu, nodrošinot tajā labu vides kvalitāti un iedzīvotājiem, atpūtniekiem un tūristiem kvalitatīvu, tīru, drošu vidi un pludmales pieejamību, kā arī veicinot bioloģiskās daudzveidības saglabāšanos. Projekta īstenošanas rezultātā 2021. gadā tika uzlabota piekrastes vide un nodrošināti apstākļi kvalitatīvai atpūtai, kā rezultātā pieaugusi cilvēku apmierinātība ar piekrastes pieejamību, labiekārtojumu un sanitāro prasību nodrošinājumu. Piekrastes kāpās samazināta antropogēnā slodze, kas savukārt veicina bioloģiskās daudzveidības saglabāšanos.

Aktivitātes tika vērstas divos virzienos – pludmales joslas sakopšana un infrastruktūras izveide. Īstenojot projektu, 2021.gada vasaras sezonā tika veikti šādi pasākumi:

1.       Uzstādīti 3 informatīvie stendi;

2.       Uzstādītas 9 pārģērbšanās kabīnes;

3.       Uzstādīti 31 soli un 8 zviļņi;

4.       Uzstādīta 1 nojume ar galdu un soliņiem;

5.       Uzstādītas laipas 70 m garumā;

6.       Atjaunotas laipas 40 m garumā;

7.       Attīrītas 4 pieejas jūrai no smilšu sanesumiem;

8.       Izveidoti 3 volejbola laukumi;

9.       Uzstādīti 2 velosipēdu statīvi;

10.     Uzstādītas 3 šūpoles;

11.     Atjaunots sanitārais mezgls un sabiedriskā tualete;

12.     Sakopta pludmale, savācot atkritumus un beigtos dzīvniekus, sakopjot tualetes, kā arī irdinot pludmales un izpļaujot niedres 300 km garumā, kā arī uzturēti kārtībā 2 stāvlaukumi.

Paldies pašvaldību projektu vadītājiem par ieguldīto darbu! Jūras piekrastes vides kvalitāte ir svarīgs priekšnosacījums gan vides aizsardzības aspektā, gan arī rekreācijas iespēju nodrošināšanā, it īpaši laikā, kad Covid 19 pandēmijas iespaidā cilvēki arvien vairāk laika pavada pie dabas. Tieši tādēļ pludmaļu labiekārtojums un sanitārā tīrība ir ļoti būtiski, lai pie jūras pavadītais laiks būtu patīkamu emociju piepildīts.