Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Finanšu un ekonomikas komitejas sēde 20. augustā (2019)

LPS Finanšu un ekonomikas komitejas sēdē 20. augustā, izskatot plānotās izmaiņas kadastrālās vērtēšanas sistēmā, ko paredz Ministru kabineta noteikumu projekts “Kadastrālās vērtēšanas noteikumi” (VSS-493), un jaunās būvju klasifikācijas projektu, piedalījās Valsts zemes dienesta (VZD) un Tieslietu ministrijas speciālisti.

Ar paredzētajām izmaiņām kadastrālajā vērtēšanā iepazīstināja VZD ģenerāldirektore Solvita Zvidriņa, savukārt informāciju par plānotajām izmaiņām nolietojuma noteikšanā sniedza VZD Būvju kadastrālās uzmērīšanas daļas vadošais metodikas eksperts Mārtiņš Riežnieks. Plašākai informācijai skat. LPS Finanšu un ekonomikas komitejas 20. augusta sēdes ierakstu un VZD rādītās prezentācijas LPS interneta vietnē www.lps.lv, sadaļas “Komitejas” apakšsadaļā “Finanšu un ekonomikas komiteja”!

Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Juris Jurašs pastāstīja par ministrijas izstrādātajām izmaiņām nekustamā īpašuma nodokļa politikā pēc jaunās kadastrālo vērtību bāzes apstiprināšanas. Viņš uzsvēra, ka atbilstoši pašreiz izstrādātajam Kadastrālās vērtēšanas noteikumu projektam kadastrālās vērtības būtiski pieaugs, tādēļ ministrija, lai mazinātu nekustamā īpašuma nodokļa slogu iedzīvotājiem, ir izteikusi priekšlikumu noteikt neapliekamo minimumu arī nekustamā īpašuma nodoklim, kas mājoklim būtu 100 000 eiro, savukārt  zemei, kurai lietošanas mērķis ir individuālo dzīvojamo māju apbūve, – 10 000 eiro. Atlikumam, ja tāds būs, tiktu piemērots koeficents 0,2. Priekšlikums un aprēķini ir iesniegti Finanšu ministrijā.

Komitejas sēdē tika sniegts ļoti daudz informācijas, tāpēc VZD un TM speciālisti brīžiem nonāca īstās jautājumu krustugunīs – to visu varat vērot komitejas videoierakstā šeit.

Lāsma Ūbele,

LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Norises datums: 20. augusts

Norises laiks: plkst. 10

Norises vieta: LPS ēka, Rīga, Mazā Pils iela 1, 4. stāva zāle

Darba kārtība:

1. Par plānotajām izmaiņām kadastrālās vērtēšanas sistēmā (Ministru kabineta noteikumu projekts “Kadastrālās vērtēšanas noteikumi”, VSS-493).

Uzaicināti:

Solvita Zvidriņa, Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektore

Vita Šaršune, VZD Nekustamā īpašuma vērtēšanas departamenta Vērtību aprēķina daļas vadītāja

Santa Bindere, VZD Nekustamā īpašuma vērtēšanas departamenta Vērtību bāzes daļas vadītāja

2. Par Tieslietu ministrijas piedāvātajām izmaiņām nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas kārtībā.

Uzaicināti:

Juris Jurašs, Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs

Jevgenija Kučāne, Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta Politikas izstrādes un reliģijas lietu nodaļas vadītāja

3. Par jaunās būvju klasifikācijas projektu.

Uzaicināti:

Mārtiņš Riežnieks, VZD Kadastra departamenta Būvju kadastrālās uzmērīšanas daļas vadošais metodikas eksperts

Vents Priedoliņš, VZD Kadastra departamenta Būvju kadastrālās uzmērīšanas daļas datu kvalitātes eksperts

4. Aktuālā informācija saistībā ar pašvaldību budžetu 2020. gadā.

 

Komitejas sēdi varēs skatīties arī tiešraidē LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs” vai sekojot šai saitei: http://www.lps.lv/lv/tiesraides-videoarhivs/tiesraide/.

Tiešraides laikā būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pasta adresi tiesraide@lps.lv.

Lāsma Ūbele,

LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos

Mobilais t.: +371-29539035

E-pasts: lasma.ubele@lps.lv

Kadastrālās vērtēšanas noteikumu projekts
Nolietojuma noteikšana