Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Finanšu un ekonomikas komitejā prezentētas jaunās kadastrālo vērtību kartes

Otrdien, 25.janvārī,Latvijas Pašvaldību savienības Finanšu un ekonomikas komitejas sēdē tika prezentētas jaunās 1m2 kadastrālo vērtību kartes.

Portālā Kadastrs.lv ir pieejama jauna tematiskā karte - 1M2 projektētās kadastrālās vērtības. Lai pārskatāmi attēlotu viena kvadrātmetra kadastrālās vērtības īpašumiem, ēkām un zemei, no šī gada sākuma portālā ir pieejamas jauna karte – 1 m2 projektētās kadastrālās vērtības. Tā izstrādāta, reaģējot uz LPS lūgumu, lai pilnveidotu sabiedrības izpratni par kadastrālo vērtēšanu un VZD rīcībā esošo datu izmantošanu.  

Valsts zemes dienesta e-pakalpojumu portālā Kadastrs.lv atrodas vairākas tematiskās kartes, kas kartogrāfiski attēlo Kadastra objektu un kadastrālo vērtību raksturojošo informāciju. Šīs kartes palīdz vienkāršāk salīdzināt objektus telpiski, pārskatāmāk atrāda kadastrālo vērtību bāzes rādītājus un nekustamo īpašumu darījumus, kā arī tās palīdz vieglāk saskatīt neaktuālu informāciju datos.

Savukārt Finanšu ministrijas pārstāvji Ilmārs Šņucins un Astra Kaļān sniedz informāciju par ziņojuma projektu  “Par samērīga nekustamā īpašuma nodokļa nodrošināšanu” (21-TA-1739). Uzklausot šo ziņojumu, LPS padomniece finanšu jautājumos Sanita Šķiltere uzsvēra, ka gan kadastrālo vērtību noteikšanas, gan nekustamā īpašuma nodokļa noteikšanas ziņā ļoti būtiski ir ievērot termiņus, jo arī pašvaldībām ir nepieciešams pārejas periods normatīvo aktu piemērošanā un ieviešanā. 

Informatīvo ziņojumu un tā pielikumus skatīt ŠEIT

 

 

VZD - 1m2 projektētās kadastrālās vērtības
Instrukcija - 1m2 projektēto kadastrālo vērtību kartes
Instrukcija - Tematiskās kartes portālā kadastrs.lv
LPS - Daži piemēri no projektēto (neapstiprināto) kadastrālo vērtību 1m2 kartēm
LPS atzinums par informatīvā ziņojuma proejktu “Par samērīga nekustamā īpašuma nodokļa nodrošināšanu” 21-TA-1739
FM - Informatīvais ziņojums “Par samērīga nekustamā īpašuma nodokļa nodrošināšanu”