Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Izglītības un kultūras komitejas sēde 16. maijā (2017)

Darba kārtībā tika izskatīti divi jautājumi.

1. Jauniešu garantijas programmas īstenošanas progress un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projekts “PROTI UN DARI!”.

Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis informēja par Jauniešu garantijas rezultātiem un atzīmēja, ka šis projekts savā ziņā ir Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas un pašvaldību sadarbības veiksmes stāsts.

Iesaistot Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru (JSPA), sadarbībā ar 119 pašvaldībām neaktīvajiem jauniešiem vecumā no 15 līdz 29 gadiem tika piedāvāts atbalsts dalībai pasākumos prasmju attīstīšanai, īstenojot individuālu pasākumu programmu.

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA)  īstenoja 1-gadīgas un 1,5-gadīgas profesionālās izglītības programmas, radot iespēju jauniešiem (17-29 g.), īsā laikā apgūt kādu no aptuveni 90 profesijām.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) palielināja īstenoto pasākumu apjomu, sniedzot jauniešiem (15-29 g.) informāciju par Latvijā pieejamām darbavietām, profesionālās pilnveides programmām un darbam nepieciešamajām iemaņām.

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) piedāvāja jauniešiem divas reizes gadā – vasarā un ziemā – iestāties un uzsākt mācīties kādā no Latvijas profesionālās izglītības iestādēm, kurās 1 vai 1,5 gada laikā bija iespējams apgūt tautsaimniecībā noderīgu profesiju.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras direktore Daina Sproģe un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Struktūrfondu daļas vadītājs Raitis Imša sniedza informāciju par projekta "PROTI un DARI!" īstenošanas progresu un plānotajām normatīvo aktu izmaiņām, lai samazinātu administratīvo slogu.

2. Par informatīvo ziņojumu “Par vispārējās izglītības pedagogu, kuri trīs gadus pirms pensionēšanās vecuma sasniegšanas un līdz priekšlaicīgas pensionēšanās vecumam pašvaldību dibināto skolu likvidācijas vai reorganizācijas gadījumā zaudē darbu, sociālā atbalsta sistēmas”.

Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktora vietniece pieaugušo izglītības jomā Baiba Bašķere un  Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktore valsts sekretāra vietniece Evija Papule informēja par  sociālā atbalsta sistēmu pedagogiem, kuri trīs gadus pirms pensionēšanās vecuma sasniegšanas un līdz priekšlaicīgas pensionēšanās vecumam pašvaldību dibināto skolu likvidācijas vai reorganizācijas gadījumā zaudē darbu.  

Sēdes videoieraksts pieejams LPS interneta vietnē:

Ināra Dundure,

LPS padomniece Izglītības, bērnu, jaunatnes un ģimenes jautājumos

 

Ināra Dundure,

LPS padomniece Izglītības, bērnu, jaunatnes un ģimenes jautājumos

Sociālais atbalsts pedagogiem
Jauniešu garantijas programmas īstenošanas progress
PROTI un DARI!