Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Izglītības un kultūras komitejas sēde 25. aprīlī (2019)

25. aprīlī LPS Izglītības un kultūras komitejas sēdes dalībnieki iepazinās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājumu skolu tīkla sakārtošanai, par ko pastāstīja un uz klātesošo jautājumiem atbildēja IZM Izglītības departamenta direktore Līga Buceniece (prezentācija pieejama šeit; videoieraksts – šeit).

Projektā plānots skolas iedalīt četros līmeņos un noteikt minimālo skolēnu skaitu pa izglītības pakāpēm, skolēnu vidējo skaitu klasē un klašu komplektu skaitu. Atsevišķi izdalītas teritorijas, kas ir ES ārējā robeža, un teritorijas, kur attālums līdz nākamajai izglītības iestādei ir 25 km un vairāk.

Komitejas dalībnieki aktīvi apsprieda vidējās izglītības posmu, jo no 2020. gada skolās ieviesīs jauno vidējās izglītības standartu, iedzīvinot jauno mācību saturu vispārīgajā vidējā izglītībā. IZM ir sagatavojusi apspriešanai piedāvājumu veidot mazas “saimes skolas”, kur būtu nodrošināta pirmsskolas un sākumskolas izglītība (1.–6. klase) mazam bērnu skaitam (līdz 20–35 bērniem sākumskolā) pēc iespējas tuvāk viņu dzīvesvietai un kas būtu citas izglītības iestādes struktūrvienība, un finansējums pedagogu darba samaksai nebūtu atkarīgs no skolēnu skaita, bet tiktu finansēts noteikts skolotāju likmju skaits.

Darbs pie skolu modeļiem tiks turpināts. Ieteikumus un viedokļus par plānotajiem skolu līmeņiem līdz 9. maijam var sūtīt uz e-pasta adresi inara.dundure@lps.lv.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

IzM - Aktualitātes vispārējā izglītībā