Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Izglītības un kultūras komitejas sēde 30. janvārī (2020)

LPS Izglītības un kultūras komitejas sēde 30. janvārī bija veltīta XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas ar moto “Nāc gavilēt!” norisināsies no 6. līdz 12. jūlijam Rīgā.

Uz komitejas sēdi kopā ar Valsts izglītības satura centra (VISC) Neformālās izglītības departamenta direktori Agru Bērziņu Pašvaldību savienībā bija ieradusies vesela komanda – VISC Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vecākie referenti Rita Platpere, Zanda Mūrniece un Egils Šķetris, svētku režisore Inga Krišāne, reklāmas projektu vadītāja Aija Freija un sociālo mediju projektu vadītāja Elīna Meiere, lai informētu par XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošanu, atsevišķiem koncertiem, pasākumiem, gājienu, kā arī svētku komunikāciju un mārketingu.

Lai svētki būtu patiešām izdevušies, to sagatavošanā iesaistīta daudz lielāka komanda un vērā tiek ņemtas iepriekšējo svētku mācības. Izveidota operatīvās vadības grupa, kas ģenerāļa Arta Velša vadībā izstrādā un realizēs risku vadības plānu un koordinēs dienestu darbu svētkos.

Šoreiz svētki notiks jaunos, mūsdienīgos infrastruktūras objektos – Mežaparka Lielajā estrādē un Daugavas stadionā, kā arī Brīvības laukumā, 11. novembra krastmalā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, koncertzālē “Lielā ģilde”, kultūras, mūzikas un mākslas telpā “Hanzas perons”, kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, VEF Kultūras pilī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Rīgas Latviešu biedrības namā, Rīgas 6. vidusskolā, Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā, Vērmanes dārzā un Viesturdārzā.

Svētku laikā notiks 60 pasākumi: 40 no tiem būs gandrīz bez maksas, bet 20 pasākumi – ar ieejas biļetēm (ar konkrētu sēdvietu). Uz ģenerālmēģinājumiem un koncertiem Mežaparka Lielajā estrādē un Daugavas stadionā tiek plānota iepriekšējā rezervēšanas iespēja Latvijas pašvaldībām, kuru kolektīvi piedalās svētkos, un kolektīviem saskaņā ar noteiktu kvotu, kā arī sadarbības partneriem saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem, Pasaules brīvo latviešu apvienībai un personām ar kustību traucējumiem sadarbībā ar invalīdu un viņu draugu apvienību “Apeirons”. Iepriekšējās rezervēšanas iespēja uz visiem pasākumiem tiek plānota arī konkrētās norises radošajai un darba grupai un pašvaldību svētku koordinatoriem, bet uz visu pasākumu ģenerālmēģinājumiem iepriekšējā rezervēšana tiks piedāvāta kolektīviem, kuri piedalās konkrētajā norisē, nepārsniedzot pieejamo kvotu. Iepriekšējā biļešu rezervēšana notiks viena mēneša laikā līdz tirdzniecības uzsākšanai.

Patlaban svētkiem pieteikti 2938 kolektīvi ar 57 711 dalībniekiem. Paredzēts, ka dalībnieki Rīgā uzturēsies par vienu dienu ilgāk, viņiem būs sabalansētāks mēģinājumu/koncertu un atpūtas režīms, svētku koncerti beigsies jau sestdien, bet svētku gājiens notiks pēdējā dienā – svētdienā. Pēc gājiena būs īpaši dalībniekiem organizēts muzikāls pasākums Lucavsalā.

Svētku norises plānus varat izpētīt prezentācijā zemāk.

Ielāgošanai daži datumi:

* pašvaldību svētku koordinatoru darba sanāksmes notiks 11. februārī, 12. maijā un 9. jūnijā;

* svētku repertuāra apguves un atlases skates sāksies 13. februārī;

* svētku dalībnieki tiks paziņoti līdz 12. maijam;

* svētku pasākumu biļešu tirdzniecību plānots uzsākt līdz 16. maijam (biļetes būs iegādājamas kasēs visā Latvijā, kā arī internetā visā pasaulē; biļešu iegādes skaits vienā pirkumā – ne vairāk kā 8 biļetes uz vienu pasākumu).

Komitejas sēdes videoieraksts pieejams LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Videoarhīvs” vai sekojot šai saitei.

Ināra Dundure,

LPS padomniece izglītības un kultūras jautājumos

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki