Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēde 5. februārī (2020)

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēdes šī gada 5. februārī diskutēja par aktualitātēm 2020. gadā vides, dabas aizsardzības un klimata jomā, pārrunāja Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas darbu, kā arī teritorijas attīstības plānošanu reformas kontekstā u.c.

Videoierakstu no LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēdes var noskatīties šeit. Savukārt sēdes materiāli pieejami šeit.

Komitejas sēdes laikā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji informēja klātesošos par plānotajām aktivitātēm vides, dabas aizsardzības un klimata jomās. Tāpat norisinājās diskusija par VARAM un LPS sadarbību 2020. gadā un rezultātā puses vienojās plašāk pārrunāt pašvaldību iesaisti klimata pārmaiņu politikas realizācijas pasākumos, kā arī LPS piekrita iesaistīties Vides politikas pamatnostādņu izstrādē.

Sanāksmes laikā puses diskutēja arī par teritorijas attīstības plānošanu administratīvi teritoriālās reformas kontekstā. Komiteja vienojās sadarboties ar VARAM, sagatavojot Ministru kabineta noteikumu par nosacījumiem un kārtību teritorijas attīstības plānošanai  administratīvi teritoriālās reformas pārejas periodā no 2020. gada 1. jūnija līdz 2021. gada 1. decembrim. Sēdes laikā LPS un VARAM arī vienojās tikties, lai pārrunātu ministrijas darbu teritorijas attīstības plānošanas metodiskajā vadībā. Vienlaikus plānots Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijai iesniegto LPS priekšlikumu likumprojektam “Grozījumi Teritorijas attīstības plānošanas likumā” uz otro lasījumu.

Visbeidzot sēdes izskaņā LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos Ivita Peipiņa informēja klātesošos par Nacionālās attīstības plāna 2021.–2027. gadam gala versiju, kura tiks nosūtīta visām pašvaldībām.

Ivita Peipiņa,

LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos,

Liene Užule,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Latvijas klimata politikas aktualitātes
Likumprojekts “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums”
Grozījumi Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā
Par teritorijas attīstības plānošanu ATR kontekstā