Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Reģionālās attīstības un tautsaimniecības komitejas 2.marta sēde

Trešdien, 2.martā, notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Reģionālās attīstības un tautsaimniecības komitejas sēde. 

Sēdes sākumā dalībnieki vienojās pirmos divus darba kārtības jautājumus pārcelt skatīšanai nākamajā sedē, ņemot vērā, ka atbildīgais par šiem jautājumiem objektīvu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties sēdē. 

1.Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) 2022.gadā plānotie darbi un šī brīža aktualitātes dabas un vides aizsardzības un klimata pārmaiņu jomās.

2. Atkritumu apsaimniekošanas aktuālie jautājumi (atkritumu apsaimniekošanas reģioni, reģionālie plāni, dalīti vāktu atkritumu nodrošināšana un pārstrādes iespējas, bioloģiski noārdāmie atkritumi, t.sk., pārtikas atkritumi, nolietoto riepu savākšana un pārstrādes iespējas, DRN, atbrīvojumi no tā un atbildība par šo lietu nogādi līdz pārstrādei/atkārtotai izmantošanai, aprites ekonomikas iedzīvināšana).

Par  pašvaldību, Valsts vides dienesta (VVD) un Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) sadarbību vides jautājumu risināšanā informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, LPS, VVD, DAP un  Vides pārraudzības valsts biroja pārstāvji.

Savukārt par plānoto ES fondu atbalstu uzņēmējdarbībai reģionu griezumā stāstīja  Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Raimonds Lapiņš.

Komitejas sēdes video ieraksts ir pieejams ŠEIT.

 

ES atbalsts 2021.-2027. gadam