Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēdē pārrunā VARAM 2022.gada plānus

Trešdien, 6.aprīlī, notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas sēde, kurā  pārrunāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) plānus 2022.gadā, kā arī aktualitātes atkritumu apsaimniekošanas jomā.

Par VARAM 2022. gadā plānotajiem darbiem un šī brīža aktualitātes dabas un vides aizsardzības jomā stāstīja ministrijas valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos Andris Ķēniņš.

Darba kārtībā bija jautāums par atkritumu apsaimniekošanas aktualitātēm, tostarp  atkritumu apsaimniekošanas reģioniem, reģionālajiem plānim, dalīti vāktu atkritumu nodrošināšanu un pārstrādes iespējām, bioloģiski noārdāmiem atkritumiem, t.sk., pārtikas atkritumiem, nolietoto riepu savākšanas un pārstrādes iespējām, DRN, atbrīvojumiem no tā un atbildība par šo lietu nogādi līdz pārstrādei/atkārtotai izmantošanai, aprites ekonomikas iedzīvināšana. Arī par šīm aktualitātēm informēja VARAM pārstāvis Andris Ķēniņš.

Par LPS un VARAM 2022.gada sarunu jautājumu precizēšanu un apstiprināšanu informēja  LPS padomniece reģionālās attīstības jautājumos Ivita Peipiņa

Sēdes ierakstu var noskatīties LPS mājaslapas www.lps.lv sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs". 

VARAM plānotie darbi un aktualitātes vides un dabas aizsardzības jomā 2022.gadā
LPS un VARAM sarunu tēmas 2022.gads