Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

11.augusta Tautsaimniecības komitejas videoieraksts

Ceļu saimniecības nozarē pašvaldībām būtiskākais jautājums ir vietējie autoceļi, kas lielākoties ir sliktā tehniskā stāvoklī, un līdz šim valsts budžeta finansējums to uzturēšanai nav bijis pietiekams, taču, ņemot vērā administratīvi teritoriālo reformu, ir būtiski tos uzlabot, tādējādi nodrošinot reģioniem vienmērīgu turpmāko attīstību.

Izklāstot Satiksmes ministrijas redzējumu par autoceļu tīkla attīstību, Tālis Linkaits iezīmēja turpmāko darbu autoceļu sistēmas sakārtošanas un attīstības plānošanā. Ministru kabineta jau apstiprināto Latvijas valsts galveno autoceļu attīstības stratēģiju 2020–2040 drīzumā papildinās valsts reģionālo ceļu sakārtošanas plāns līdz 2027. gadam, kas arī tiks virzīts apstiprināšanai valdībā un būs Satiksmes ministrijas prioritāte sarunās par nākamā gada budžetu.

Tautsaimniecības komitejas sēdes videoierakstu var noskatīties ŠEIT vai LPS mājaslapas sadaļā "Tiešraides, videoarhīvs".