Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS komitejas sēdē pārrunā EM administrēto atbalsta programmu īstenošanu

Foto: Pixabay

Latvijas Pašvaldību savienības Tautsaimniecības komitejas sēdē 26.oktobrī pārrunāts Ekonomikas ministrijas administrēto atbalsta programmu īstenošanas progresu, kā arī sniegtas atbildes uz pašvaldību pārstāvju jautājumiem par šīm programmām.

Ekonomikas ministrijas Mājokļu politikas departamenta direktors Mārtiņš Auders komitejas dalībniekus informēja par Ekonomikas ministrijas vadīto sociālo mājokļu atjaunošanas un jaunu sociālo mājokļu būvniecības programmu, kur pieejamais finansējums ir 60,9 miljoni eiro. Programmas mērķis ir samazināt dzīvokļu rindas pašvaldībās, nodrošinot sociālos dzīvokļus maznodrošinātajām personām.

Atbalsts mājokļu atjaunošanā tiks piešķirts pašvaldībām granta formā. Paredzams, ka pašvaldības pieteikumus varēs iesniegt nākamā gada pirmajā ceturksnī.

Ar ministrijas vadīto programmu zemas īres maksas mājokļu būvniecībā iepazīstināja Ekonomikas ministrijas pārstāve Agita Fernāte. Programmas īstenošanas laikā plānots piešķirt līdzfinansējumu pašvaldībām zemas īres maksas mājokļu būvniecībā, lai dzīvokļus varētu izīrēt tās ģimenes, kuras nevar atļauties mājokli pēc pašreizējām tirgus cena. Kopumā programmai ir atvēlēti 42,9 miljoni eiro un rezultātā īrei būs pieejami 700 dažāda lieluma dzīvokļi, kurus varēs izīrēt tās mājsaimniecības, kas atbilst noteiktiem ienākumu kritērijiem.

Savukārt ar paredzēto atbalstu māju energoefektivitātes uzlabošanai un uznēmējiem energoefektivitātes un atjaunojamo energoresursu projektu īstenošanā iepazīstināja Enerģētikas finanšu instrumenta departamenta direktors Gatis Silovs. Ministrijas pārstāvis informēja par kritērijiem, kādiem ir jāatbilst mājai, lai tā pretendētu uz atbalstu energoefektivitātes uzlabošanā, un kādu nozaru komersantiem būs pieejams Ekonomikas ministrijas administrētais atbalsts. 

Zemas īres maksas mājokļu būvniecības programma
AF 1.2.1.1.i. investīcija "Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes uzlabošana un pāreja uz atjaunojamo energoresursu tehnoloģiju izmantošanu"
1.2.1.2.i.1. pasākums “Atbalsts komersantiem energoefektivitātes paaugstināšanai atjaunojamo energoresursu izmantošanai elektroauto iegādei”
Digitālās transformācijas un pētniecības atbalsta programmas