Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

AS "Sadales tīkls" un AS "Augstsprieguma tīkls" skaidro tarifu paaugstināšanas iemeslus

Foto: Pixabay

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Tautsaimniecības komitejā trešdien, 7.decembrī, tika uzklausīti AS "Sadales tīkls" un AS "Augstsprieguma tīkls" skaidrojumi, kāpēc tik būtiski plānots paaugstināt tarifu cenas.

Uzņēmumu pārstāvji sēdes dalībniekiem sniedza informāciju par tarifu veidosanās procesu, normatīvo regulējumu un būtiskajiem apstākļiem, kas ir ietekmējuši tarifu tik ievērojamu palielināšanos. Tāpat tika izklāstīti iespējamie varianti, kā samazināt tarifu, lai tas tomēr nebūtu tik augsts un radītu mazāk negatīvu ietekmi uz iedzīvotāju, uzņēmumu un pašvaldību maksātspēju. 

Savukārt Sabedrisko pakapojumu regulēšanas komisijas izpilddirektors Jānis Miķelsons skaidroja, kāda ietekme uz iesniegto tarifu projektu maiņu ir komisijai. Komisija ir iesniegusi savus ieteikumus tarifu izmaiņām. Regulators ir iesniedzis papildu jautājumus par izmaiņām vairākās pozīcijās, un ir cerības, ka tās tiks koriģētas un tarifs samazināsies.

Komiteja vienojās, ka ir nepieciešams risināt, lai pašvaldību iestādes, skolas, bērnudārzi un sociālās aprūpes iestādes arī saņemtu valsts atbalstu saistībā ar tarifu sadārdzinājumu. Tāpat ir nepieciešama papildu informācija no AS "Latvenergo".

Komitejas sēdes ierakstu ar detalizētiem skaidrojumiem par tarifu pieaugumu un iespējām to mazināt, var noskatīties ŠEIT.

Par AS "Sadales tīkls" elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projektu