Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde 9. februārī (2016)

Latvijas Pašvaldību savienības Veselības un sociālo jautājumu komitejas 2016. gada 9. februāra sēde bija kupli apmeklēta, jo tika skatīti vairāki pašvaldības interesējoši jautājumi: 
-    Jaunie atbalsta pasākumi personām ar invaliditāti ESF struktūrfondu ietvaros, par kuriem ziņoja Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas un sociālā darba politikas departamenta direktore E.Celmiņa un vecākā eksperte Daiga Kurpniece;
-    Nosacījumi pašvaldībām SAM 9.2.4. “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” ieviešanai. Par šo jautājumu ziņoja Veselības ministrijas Investīciju un Eiropas Savienības fondu uzraudzības departamenta direktors Jevgenijs Blaževičs un Slimību profilakses un kontroles centra Veselības veicināšanas departamenta nodaļas vadītāja Solvita Kļaviņa-Makrecka;
-    Par e-veselības projekta ieviešanas gaitu informēja Veselības ministrijas Stratēģiskās plānošanas nodaļas vadītāja Kristīne Kļaviņa un Nacionālā veselības dienesta E-veselības un starptautiskās sadarbības departamenta direktors Mārtiņš Smilga.

Ņemot vērā, ka 9.2.4.2.pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” īstenošanā kā finansējuma saņēmēji ir plānotas pašvaldības un atbilstoši provizoriskajam pasākuma ieviešanas grafikam, projektu izstrāde un iesniegšana ir paredzēta jau 2016. gada jūnijā, šis jautājums izpelnījās īpašu klātesošo uzmanību. 
Būtiski, pasākuma ietvaros kā tiešās finansējuma saņēmējas paredzētas tās pašvaldības, kuras ir Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla dalībnieces. Kā informēja Veselības ministrija, ja pašvaldība vēlas piesaistīt papildus finansējumu veselības aktivitāšu īstenošanai, tad līdz 2016. gada 1. maijam tai jāiestājas tīklā. Sīkāka informācija par iestāšanās nosacījumiem Slimību profilakses un kontroles centra prezentācijā.

ES struktūrfondu pasākumi personām ar invaliditāti
ESF 9.2.4.2. pasākuma ieviesanas nosacijumi
Veselibas veicinasana
E-veseliba