Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde 7. martā (2018)

Komitejas sēdes videoieraksts pieejams šeit.

7. martā LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē piedalījās Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta vecākā eksperte Kristīne Lasmane un ES struktūrfondu departamenta
vecākais eksperts Jānis Laucis, kuri informēja par aktualitātēm deinstitucionalizācijas (DI) procesā – reģionu plānu izstrādi, ERAF finansējumu un principa “nauda seko klientam” ieviešanu. Jāatzīmē, ka plānošanas reģionu DI plānu izstrādes termiņš pagarināts par sešiem mēnešiem – līdz šāgada 30. jūnijam. Par sešiem mēnešiem pagarināts arī ERAF projektu iesniegumu atlases termiņš – līdz 2019. gada 30. jūnijam.

Ar aicinājumu sadarboties komitejas locekļus uzrunāja Latvijas Politiski represēto biedrības Valdes priekšsēdētājs Ivars Kaļķis. Viņš lūdz pašvaldības palīdzēt un uz valsts simtgadi izmaksāt represētajām personām 100 eiro pabalstu, bet, ja iespējams, atbalstīt represētos ik mēnesi, kā to dara Jūrmalas pašvaldība un vēl dažas.

Komitejas sēdē tika apspriestas iespējamās tēmas LPS ikgadējām sarunām ar Labklājības ministriju un ar Veselības ministriju, tēmas uzskaitīja LPS padomniece Ilze Rudzīte.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

Aktualitātes deinstitucionalizācijas projektu ieviešanā
LPS, LM un VM ikgadējo sarunu tēmas