Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde 9. janvārī (2019)

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas 9. janvāra sēdē tika skatīts jautājums par 9.2.4.2. pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ieviešanu un turpmāk īstenojamām darbībām. Jautājums aktualizējās gan Veselības un sociālo jautājumu tīkla sanāksmē 2018. gada septembrī Jūrmalā, kas bija veltīta labās prakses piemēriem pašvaldību īstenotajos projektos, gan dažādos citos forumos un diskusijās. Tādēļ darba grupa apkopoja problēmas, ar kurām saskaras pašvaldības, un LPS lūdza Veselības ministrijas (VM) un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) speciālistus sniegt skaidrojumu un redzējumu par iespējamiem risinājumiem. Veselības ministrija informēja, ka par virkni jautājumu jau ir plānotas sarunas ar Eiropas Komisiju.

Tika diskutēts par Labklājības ministrijas (LM) virzītajiem grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā saistībā ar sociālās palīdzības sniegšanu, kā arī klātesošie pārrunāja plāna projekta "Plāns minimālo ienākumu atbalsta sistēmas pilnveidošanai 2019.-2020. gadam"  virzību un citus jautājumus.

Videoieraksts no šīs komitejas sēdes pieejams šeit.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

CFLA - 9.2.4.2.pasākuma “PASĀKUMI VIETĒJĀS SABIEDRĪBAS VESELĪBAS VEICINĀŠANAI UN SLIMĪBU PROFILAKSEI” ieviešanas aktualitātes