Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde 11. martā (2020)

11. martā norisinājās LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde. Videoierakstu atradīsiet šeit un prezentācijas zemāk tekstā.

Par Labklājības ministrijas plānotajām aktivitātēm minimālo sociālo pakalpojumu izstrādē – informēja Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietniece Līga Āboliņa un LM Sociālo pakalpojumu departamenta direktors Aldis Dūdiņš. Ministrijas pārstāvji norādīja uz problēmām, kādas ir minimālo sociālo pakalpojumu izstrādes procesā, kā arī informēja, ka tiks aicināti pašvaldību pārstāvji piedalīties nozares profesionāļu darba grupā. Ministrijas pārstāvji informēja arī par starpnozaru sadarbību paliatīvās aprūpes pakalpojumu ieviešanā Latvijā, par ko arī izvērtās diskusija. Sīkāk skatīt videoierakstā.

Komitejas sēdē piedalījās VSIA “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” īslaicīgā sociālā pakalpojuma “Atelpas brīdis” vadītāja Natālija Riba un VSIA “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” Sociālā dienesta vadītāja Gunta Cibuļska un informēja par īslaicīgās sociālās aprūpes pakalpojumu “Atelpas brīdis”. Īslaicīgs sociālās aprūpes jeb “Atelpas brīža” pakalpojumu ir paredzēts vecākiem, kuriem ir bērns ar smagu invaliditāti (ir izsniegts VDEĀVK atzinums par īpašās kopšanas nepieciešamību). Pakalpojumu nodrošina pašvaldības piesaistīts pakalpojuma sniedzējs, tas ir pieejams līdz 30 diennaktīm gadā, kā arī tiek paredzēta kompensācija transporta izdevumu segšanai nokļūšanai no savas dzīvesvietas uz pakalpojuma sniegšanas vietu un atpakaļ. Aicināja pašvaldību sociālo dienestu pārstāvjus informēt par šī pakalpojuma pieejamību vecākus, kuriem ir bērns ar smagu invaliditāti. Sīkāku informāciju skatīt prezentācijā un videoierakstā.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

Ilze Rukute, 

LPS komunikācijas speciāliste

 

Sociālo pakalpojumu “grozs”
Īslaicīgs sociālās aprūpes pakalpojums “Atelpas brīdis”