Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde 14. aprīlī (2021)

LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde 14. aprīlī notika attālināti MS Teams platformā.

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte informēja par pašvaldību iesūtītajiem jautājumiem ikgadējo sarunu tēmām ar Labklājības ministriju un ar Veselības ministriju.

Vispirms komiteja izskatīja 2020. gada sarunu jautājumus ar Labklājības ministriju (LM) par trūcīgas ģimenes (personas) ienākumu līmeņa un garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeņa paaugstināšanu. Tāpat iepriekšējā gada sarunās ar LM tika apspriesta krīzes pabalsta izmaksa pašvaldībām, valsts līdzdalība dzīvokļa pabalsta izdevumu finansēšanā, asistenta pakalpojuma organizēšana pašvaldībā, bērnu tiesību aizsardzības sistēmas pilnveide un citi jautājumi.

Apkopojot pašvaldību iesniegtos priekšlikumus par sarunu tēmām ar LM šogad, komiteja akceptēja šādas:

* plānotais atbalsts sociālo dienestu kapacitātes paaugstināšanai;

* sociālo pakalpojumu attīstība;

* vienota mājokļa pabalsta ieviešana;

* bāriņtiesu reforma u. c.

Atsaucot atmiņā un novērtējot LPS sarunas ar Veselības ministriju (VM) pērn, komiteja atzina, ka daļa no 2020. gadā skatītajiem jautājumiem jāturpina arī šogad, piemēram, par integrēto veselības un sociālo aprūpi, kā arī par paliatīvo aprūpi, tajā skaitā ilgstošas sociālās aprūpes un patversmes klientiem, par bērnu agrīno attīstības izvērtējumu, par valsts apmaksātām psihologa konsultācijām pašvaldībās, par veselības veicināšanas projektu, par atskurbināšanas pakalpojuma iekļaušanu pašvaldības autonomajās funkcijās, par Valkas un pierobežas situāciju un vēl citiem aktuāliem jautājumiem.

Sarunu jautājumi vēl tiks precizēti.

Sarunas ar Labklājības ministriju plānotas 20. maijā, bet ar Veselības ministriju konkrēts datums vēl nav noteikts.

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos

Gunta Klismeta,

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore