Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

12.janvāra LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde

Trešdien, 12.janvārī, notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēde, kurā tika sniegta informācija par Valsts kontroles sagatavotajiem ieteikumiem par sociālā atbalsta sistēmu iedzīvotājiem un aktualitātēm darbā ar pusaudžiem. 

Valsts kontroles pārstāve ieva Pīpiķe sēdes dalībniekus informēja par papildinājumu Valsts kontroles sagatavotajā rokasgrāmatā pašvaldībām. Jaunajā sadaļā ir apkopota informācija par sociālā atbalsta sistēmu iedzīvotājiem. Tā tapusi, Valsts kontrolei vērtējot pašvaldību nodrošinātos pabalsta veidus, kā arī tajā ir akcentēti revīzijās konstatētie problēmjautājumi, sniegts redzējums problēmu risinājumiem. Apkopoti atbildīgo institūciju izstrādātie ieteikumi jautājumu risināšanai.

Par pieejamajiem pakalpojumiem un īstenoto politiku informēja Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Diāna Jakaite, Veselības ministrijas ekspertes iepazīstināja ar aktualitātēm psihiskās veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanā pusaudžiem, savukārt Pusaudžu resursu centra valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa stāstīja par centra darbības aktualitātēm un sniegtajiem pakalpojumiem.

Zemāk pieejamas komitejas sēdē rādītās prezentācijas. Komitejas sēdes ierakstu var noskatīties LPS mājaslapā, sadaļā "Tiešraides, Videoarhīvs".

 

Pašvaldību rokasgrāmata “Sociālā atbalsta sistēma iedzīvotājiem”
Darbs ar pusaudžiem. Politika un pakalpojumi
Aktualitātes psihiskās veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanā pusaudžiem
Sabiedrībā un uz pierādījumiem balstīta palīdzība pusaudžiem ar mentālās veselības grūtībām