Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS komitejas sēdē uzklausīs LM aktualitātes atbalsta pasākumos energoresursu cenu kāpuma ietekmes mazināšanā

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas sēdē 14.septembrī pašvaldību pārstāvji uzklausīja Labklājības ministrijas aktuālo informāciju par atbalsta pasākumiem mājsaimniecībām energoresursu cenu kāpuma ietekmes mazināšanai.

Par aktualitātēm saistībā ar atbalsta pasākumiem informēja Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa. Viņa uzsvēra, ka patlaban nav pieņemti jauni lēmumi par atbalsta veidu paplašināšanu, kā arī ministrija nav saņēmusi uzdevumu sagatavot atbalsta paplašināšanas mehānismus. Tomēr ministrijas pārstāve pauda gatavību nepieciešamības gadījumā risinājumus izstrādāt.

Par ieguldījumiem bāriņtiesu cilvēkresursu veiktspējas stiprināšanai informēja Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Diāna Jakaite. Ministrijas pārstāve sniedza detalizētu informāciju par atalgojuma līmeņiem bāriņtiesās. Saskaņā ar veikto aptauju 23 bāriņtriesās priekšsēdētāja atalgojums neatbilst noteiktajam minimumam, kas ir 1624 eiro. Tāpat D. Jakaite informēja par bāriņtiesu darbinieku kompetence spilnveides iespējām turpmākajos gados.

Savukārt labdarības organizācijas "Ronald McDonald House Charities Latvija" (RMHC Latvija) izpilddirektore Guna Caune sēdes dalībniekus iepazīstināja ar programmas bērnu “Mobilais veselības aprūpes centrs” darbību Latvijas reģionos un iespējamo sadarbību ar pašvaldībām medicīnas pakalpojumu nodrošināšanā.

Sēdes video ieraksts pieejams ŠEIT.

Ieguldījumi bāriņtiesu cilvēkresursu veiktspējas stiprināšanai
Ronald McDonald House Charities Latvija (RMHC Latvija)