Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

LPS aicina izmantot iespēju organizēt tikšanos savā pašvaldībā par darbu ar jaunatni

Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Jaunatnes padome turpina organizēt tikšanās ar pašvaldību pārstāvjiem par darbu ar jaunatni pašvaldībās.

Ņemot vērā vairākas nozīmīgas aktualitātes jaunatnes jomas politikas attīstībā un plānošanā, pašvaldības tiek aicinātas uz tikšanos, lai pārrunātu darba ar jaunatni saistītos jautājumus un sniegtu savu atbalstu, ja ir kādi jautājumi vai apzināti jauni izaicinājumi jomā pašvaldību līmenī.  Daudzas pašvaldības jau veiksmīgi darbojas jaunajās struktūras, jautājumu joprojām ir daudz:

- kā labāk organizēt darbu ar jaunatni, lai sasniegtu visus jauniešus?

- vai ejam pareizajā virzienā?

- kā organizēt darbu ar jaunatni apvienotajā novada?

- cik lielu budžetu veltīt darbam ar jaunatni?

- cik daudz jaunatnes darbinieki un jaunatnes lietu speciālisti novadā nepieciešami?

- u.c.

Piesaki tikšanos ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvjiem, lai kopīgi praktiski meklētu jaunus risinājumus darba ar jaunatni sistēmas uzlabošanai savā pašvaldībā.

Tikšanās ietver sarunu un praktisku prāta vētru par darba ar jaunatni sistēmas uzlabošanu pašvaldībā. Sesija noderēs gan tiem, kuri vēl ir ceļa sākumā, gan tiem, kuri jau izstrādājuši savus jaunos jaunatnes politikas plānošanas dokumentus un darba ar jaunatni sistēmas pēc administratīvi teritoriālās reformas. Priekšroku dosim tām pašvaldībām ar, kurām netikāmies 2021. gadā.

No jums nepieciešams:

- īsa prezentācija par situāciju savā pašvaldībā darbā ar jaunatni, iekļaujot aktuālos datus;

- vieta un laiks sarunai (ja tā notiek klātienē) vai laiks (ja notiek attālināti);

- jaunatnes darba veicēju, novada domes deputātu, vadības un citu partneru iesaiste tikšanās laikā.

Lai vienotos par tikšanos, sazinieties ar LJP ljp@ljp.lv vai Izglītības un zinātnes ministriju jaunatneslietas@izm.gov.lv .