Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

Jaunatnes jomas jaunumi

Izglītības un zinātnes ministrijas ikmēneša aktuālā informācija: 

 

Meklējam labās prakses piemērus Eiropas Jaunatnes dialogam

Eiropas Jaunatnes dialoga 9. cikla ietvaros meklējam labās prakses piemērus Latvijas nacionālai atskaite. Aicinām dalīties jaunatnes organizācijām un citām NVO, jauniešu centriem un citām pašvaldības iestādēm par to, kādi ir labās prakses piemēri, ar kuriem Latvijai dalīties starptautiski īstenojot Eiropas jaunatnes mērķi #3 Iekļaujoša sabiedrība un #10 Ilgtspējīga zaļā Eiropa. Aicinām iesūtīt vismaz vienu piemēru šajā anketā.

 

Vizuālie materiāli par līdzdalību

Šeit vienkopus pieejami vizuālie materiāli par līdzdalību, kurus aicinām izmantot darbā ar jauniešiem.

 

Aicinām pieteikt vizīti jūsu pašvaldībā

Ņemot vērā vairākas nozīmīgas aktualitātes jaunatnes jomas politikas attīstībā un plānošanā, vēlamies aicināt pašvaldības uz satikšanos, lai pārrunātu darba ar jaunatni saistītos jautājumus un sniegtu savu atbalstu, ja ir kādi jautājumi vai apzināti jauni izaicinājumi jaunatnes jomā pašvaldību līmenī. Vizītes plānotas kā atbalsta vizītes, aicinām neuztvert tās kā pārbaudes J Vairāk info.

 

Eiropas Jaunatnes gadā – jauniešu festivāls!

Aicinām jau laicīgi rezervēt 12.-13. augustu un ieplānot ar saviem jauniešiem braucienu uz Jūrmalu, kur tiksimies visnotaļ aizraujošā festivālā jauniešiem un jaunatnes darbiniekiem. Plašāk informācija vēl sekos, bet jau šobrīd ir iespēja līdzdarboties. Vairāk info.

 

Piesakies supervīzijām

JSPA vēl šodienas laikā aicina darbā ar jaunatni iesaistīto personu, kas pārstāv pašvaldības un nevalstiskās organizācijas (NVO) pieteikties supervīzijām, lai veicinātu psihoemocionālo labbūtību un mazinātu Covid-19 pandēmijas, kā arī karadarbības Ukrainā sekas uz psihoemocionālo veselību. Vairāk info.

 

IZM klausāmsaruna Zinātjauda par pilsonisko izglītību

Iesakām noklausīties IZM sarunu ar LU vadošā pētniece, docente, IEA „Starptautiskā pilsoniskās izglītības pētījuma ICCS 2022” vadītāju Latvijā Iretu Čeksi, kā arī Latvijas Pilsoniskās alianses direktori Kristīni Zonbergu un Latvijas Bankas Finanšu pratības daļas vadītāju Kasparu Kravinski par pilsonisko izglītību Latvijā. Saruna klausām šeit vai Spotify un Apple Podcasts platformās.

 

Šodien atklāj Eiropas dienas svinības

Ar dažādiem pasākumiem kopā ar jauniešiem, izsakot arī solidaritāti Ukrainai, Latvijā atklāj Eiropas dienas (9.maijs) svinības. Iespēja pieslēgties tiešraidē dažādiem pasākumiem. Vairāk info te.