Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

Aizvadīts darbseminārs "Iekāp Jaunieša Kurpēs"

2022. gada 7. jūnijā Eiropas Jaunatnes gada ietvaros norisinājās darbseminārs ministrijām, ministriju padotajām iestādēm un nevalstiskajām organizācijām, lai kopīgi strādātu pie sadarbības, ieklausītos viens otrā un veidotu jaunas iniciatīvas, ko varētu realizēt Eiropas Jaunatnes gada ietvaros.

Darbseminārs ir sākumpunkts turpmākā gada aktivitātēm, ko katra nevalstiskā organizācija un ministrijai apņemas īstenot. Pasākuma laikā dalībnieki kopīgi izveidoja ceļa karti, kurā tika izvirzītas 7 iniciatīvas:

  • izveidot un iedzīvināt vardarbības prevencijas programmu skolās;
  • uzsākt darbu pie izvērtējoša filtra "Ietekme uz jaunatni" (youth check) izstrādes, lai nākotnē caur šo filtru varētu izvērtēt ikvienu likumu;
  • sekmēt neredzīgo un nedzirdīgo jauniešu integrāciju sabiedrībā;
  • skaļi runāt un izprast to, ka bērnu un jaunatnes lietas Latvijā ir steidzami un pēc būtības jāuzlabo;
  • veicināt sabiedrības izpratni par bērnu kā vērtību;
  • sekmēt valsts un jauniešu tiešo sadarbību;
  • stiprināt ikviena Latvijas iedzīvotāja pilsoniskuma apziņu.

Nevalstisko organizāciju pārstāvjiem tika izsniegtas 3 zelta iespēju kartes, kas ļauj viņiem tiešā veidā vērsties ar savām idejām pie kāda no valsts iestāžu pārstāvjiem, tādējādi mudinot attīstīt starpnozaru sadarbību un kopdarbu. Zelta iespēju izmantot var jebkurā valsts iestādē un gada beigās iestāde ar visvairāk izmantotām zelta iespējām gūs jauniešiem draudzīgākās valsts pārvaldes iestādes titulu. Ļoti aicinām organizācijas šīs zelta iespējas izmantot un realizēt iecerētās iniciatīvas!

Lai motivētu dalībniekus īstenot idejas, Latvijas Jaunatnes padome rīko konkursu, kura ietvaros iespēja laimēt saldējuma kasti un šūpuļtīklu. Vairāk informācijas par konkursu šeit.