Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

Parlaments aicina jauniešus piedalīties projektā "Jauniešu Saeima"

Parlaments aicina jauniešus piedalīties projektā "Jauniešu Saeima", kas norisināsies jau desmito reizi.  

Šogad projekta vadmotīvs ir "Latvija izvēlas demokrātiju" un jaunieši rosināti iesniegt savas idejas par kādu no četrām tēmām – demokrātiju, brīvību, neatkarību vai izglītību.

Lai iekļūtu 10.Jauniešu Saeimā, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tiek aicināti pieteikt savu ideju virtuālajās vēlēšanās interneta vietnē – vēlēšanu platformā - www.jauniesusaeima.lv.

Iesaistīties projektā aicināti gan Latvijā, gan ārpus valsts dzīvojošie jaunieši. Katrs jaunietis kandidē atsevišķi un kā sava veida vēlēšanu programmu piedāvā kādu sev svarīgu ideju. Jauniešu Saeimas vēlēšanas šogad ilgs no 20.februāra līdz 31.martam.
Tāpat kā Saeimas vēlēšanās, arī Jauniešu Saeimas vēlēšanu laikā kandidāti sacenšas par vēlētāju atbalstu. Savukārt balsošana par idejām ilgs no 27.februāra līdz 31.martam.

10.Jauniešu Saeimā ievēlētie 100 jaunieši, par kuru idejām būs saņemts lielākais balsu skaits, 21.aprīlī pulcēsies Saeimas namā, lai klātienē iepazītu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par aktuālām tēmām.

Vairāk par projektu: www.jauniesusaeima.lv

Video: https://www.youtube.com/watch?v=L9XID_MKBso

Jauniešu Saeimas komanda
E-pasts: info@jauniesusaeima.lv