Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Šajā sadaļā atrodama informācija par aktualitātēm jaunatnes jomā – jaunumi, notikumi, apmācības, semināri, videokonferences, projekti, kas attiecas vai varētu būt interesanti pašvaldībām un pašvaldībās strādājošajiem jaunatnes lietu speciālistiem/jaunatnes darbiniekiem.

Iepriekšējais
Nākamais

Sākas pieteikšanās lielākajam uzņēmējdarbības veicināšanas konkursam Bizness24h

Līdz 3. martam jauniešiem ir iespējams pieteikties ikgadējam uzņēmējdarbības  veicināšanas konkursam Bizness24h. Konkurss norisināsies jau 15. reizi, sniedzot iespēju  1000 jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem iegūt praktisku pieredzi uzņēmējdarbības  problēmsituāciju risināšanā un tiešsaistes pārdošanā, informēja Bizness24h organizatori. 

Konkursa galvenais mērķis ir izglītot un iedvesmot jauniešus, potenciālos uzņēmējus, attīstīt  talantus, kā arī iedrošināt tos savu ideju realizēšanā. Šī iemesla dēļ Bizness24h misija ir saistīta ar  nākotnes līderu sagatavošanu, iedvesmošanu un biznesa domāšanas aktualizēšanu tieši jauniešu  vidū. Žūrijas novērtētās veiksmīgākās komandas iegūs balvas no konkursa atbalstītājiem.

Bizness24h rīko “Banku augstskolas” studējošo pašpārvalde sadarbībā ar Banku augstskolu un  konkursa galvenajiem atbalstītājiem. Konkursu augstu ir novērtējusi Eiropas Komisija, 2021.gadā  piešķirot balvu “Nacionālais uzvarētājs” 2021 kategorijā “Uzņēmējdarbības gara veicināšana”.

Bizness24h ir unikāls pasākums jauniešiem, kurā attīstīt savu uzņēmēja domāšanu un rīcību,  attīstīt sevi kā personību dažādos veidos. Katru gadu vairāk nekā 800 jaunieši no Latvijas  vidusskolām un augstskolām piedalās pasākumā. Uzvar neatlaidīgākie, drosmīgākie un radošākie,  bet visi iegūst neaizmirstamu jaunā uzņēmēja pieredzi uz mūžu,” pauž Banku augstskolas rektore  Līga Peiseniece. 

Viņa arī piebilst, ka vairākus gadus pēc konkursa ir sastapusi daudzus jauniešus, kuri ir kļuvuši  par veiksmīgiem uzņēmējiem un kuri pateicās par iespēju piedalīties konkursā. Bizness24h viņiem  ir devis pārliecību par saviem spēkiem, biznesa kontaktus un zināšanas.

Ar katru gadu konkursa Bizness24h dalībnieku skaits pieaug. Proti, 2020.gadā konkursam pieteicās  740 dalībnieku, 2021.gadā- 687 dalībnieki, bet 2022.gadā jau piedalījās 969 dalībnieki. Un šogad  organizatori cer uz vēl lielāku atsaucību. 

Piesakoties konkursam, dalībniekiem ir nepieciešams izveidot trīs cilvēku komandu. Konkurss  norisināsies trīs mēnešu garumā, no 7. marta līdz 20.jūnijam, kuru laikā komandām būs jāpaveic  uz uzņēmējdarbību vērsti uzdevumi un jācīnās par titulu “Biznesa Guru 2023”.

Konkurss šogad tiek iedalīts trīs kārtās. Pirmā kārta norisināsies 2023. gada 7. martā. Lai konkursā  varētu piedalīties pēc iespējas vairāk dalībnieku, tā norisināsies gan klātienē Banku augstskolā,  gan attālināti.

Ņemot vērā pēdējo gadu veiksmīgo pieredzi, arī šogad konkursa pirmajā kārtā komandas strādās  pie reāla case study jeb uzņēmuma gadījuma izpētes, kuras dalībniekiem sagatavos "Roadgames".  Komandām tiks piešķirta uzņēmumam aktuāla problēma, kura visas dienas garumā būs saviem  spēkiem jāmēģina atrisināt. Lai komandām palīdzētu radīt un izstrādāt problēmas risinājumu,  jomas profesionāļi sniegs informatīvas lekcijas, un vajadzības gadījumā būs iespēja konsultēties  ar mentoriem.

Labākie dalībnieki, proti, 66 labākās komandas jeb ap 200 dalībnieki, no 4. aprīļa līdz 5. aprīlim  tiks aicināti pierādīt savus spēkus kopīgi izspēlējot biznesa simulāciju spēli “Prezidents”, kuru  vadīs Uģis Strauss. Dalībniekiem būs iespēja pārliecināties par esošajām zināšanām, kā arī  pilnveidot un iegūt pilnīgi jaunas kā biznesa vidē, tā arī valsts pārvaldes organizēšanā.

Uz trešo kārtu dosies veiksmīgākās 20 komandas jeb 60 dalībnieki. Šīm komandām būs iespēja  attīstīt inovatīvo domāšanu un strādāt pie uzņēmuma "Printful" ilgtspējīga iepakojuma izveides. Ekspertu vakaros varēs gūt priekšstatu par uzņēmējdarbību, kā arī saņemt praktiskus padomus par  inovāciju izstrādes un domāšanas pamatiem. Šajā kārtā tiks vērtēta komandu sadarbība, radošums,  neatlaidība, komunikācijas prasmes, spēja pielietot jau esošus rīkus un inovāciju radīšana. 

Pieteikšanās konkursam “Bizness24h 2023” ir atvērta līdz 2023. gada 3. martam mājaslapā  https://bizness24h.lv/. Papildus informācija ir pieejama konkursa mājaslapā vai Facebook lapā  https://www.facebook.com/Bizness24h

 

Par Banku augstskolu

Banku augstskola ir valsts dibināta, starptautiski atzīta augstākās izglītības iestāde, kas jau 30 gadus ir viena no atpazīstamākajām Latvijas biznesa skolām. Šobrīd tā īsteno kopskaitā 13 akreditētas profesionālās augstākās izglītības studiju programmas biznesa vadības un finanšu izglītības virzienos visos studiju līmeņos latviešu un angļu valodā. Banku augstskola Latvijas tautsaimniecībai ir devusi vairāk nekā 12 000 absolventu, no kuriem daudzi ir Latvijā un Eiropā plaši atpazīstamu uzņēmumu vadītāji un nozaru eksperti.

 

Informāciju sagatavoja: Agija Vārna

Bizness 24h | Banku augstskolas studējošo pašpārvalde

Mediju koordinatore

Tālrunis: 26164338

E-pasts: agija.varna@ba.lv