Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Jaunpils vidusskolas skolēni mācību vizītē LPS par ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem

24. maijā Jaunpils vidusskolas 6a klases skolēni devās Latvijas Pašvaldību savienības organizētā mācību ekskursijā „Es un ES: izprotam Eiropas Savienību” uz Rīgu, kur lekcijās un nodarbībās Eiropas Savienības mājā, Saeimā un Latvijas Pašvaldību savienībā uzzināja vairāk par Eiropas Savienību, ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem un lēmumu pieņemšanu Latvijā.

Eiropas Savienības mājā skolēni uzzināja vairāk par Eiropas Savienības izveidi un aktualitātēm, Eiropas Parlamenta un Eiropas Komisijas darbu, kā arī Latvijas interešu pārstāvniecību. Skolēniem bija arī jānosauc trīs ierosinājumi, lai padarītu ikdienu labāku, kā arī kopīgi jāsaliek lielā puzle par ES dalībvalstīm. Savukārt Saeimā skolēniem bija iespēja iejusties deputātu lomā, uzzināt par lēmumu pieņemšanu parlamentā un balsot par dažādiem likumprojektiem.

Turpretī Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede rosināja Jaunpils 6a klases skolēnus izvērtēt sev svarīgākos trīs no 17 ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Interesanti, ka Jaunpils vidusskolas 6a klases skolēnu ieskatā vissvarīgākais no tiem ir 16. mērķis „Miers un taisnīgums”, otrajā vietā ierindojās 4. mērķis – „Kvalitatīva izglītība”, - un trešo vietu ieguva 3. mērķis „Laba veselība”.

Aktivitāte notika Eiropas Komisijas līdzfinansētā projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” ietvaros, ko īsteno Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Vietējo un reģionālo pašvaldību padomi (CEMR) un 27 citiem projekta partneriem – pašvaldību asociācijām un pašvaldībām.

Zane Začeva, projekta asistente