Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis iepazīstina Daugavpils novada domes pārstāvjus ar RK darbu

12. aprīlī Briselē (Beļģija) Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā (RK) vadītāja vietnieks, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis tikās ar Daugavpils novada pārstāvjiem, kuri apmeklēja RK un vizītes ietvaros tikās arī ar Eiropas Komisijas pārstāvēm.

Latvijas delegācijas vadītāja vietnieks Gints Kaminskis un delegācijas loceklis, Jēkabpils pilsētas domes deputāts Leonīds Salcevičs iepazīstināja Daugavpils novada pārstāvjus ar Latvijas delegācijas RK darbu, pēdējā laikā tapušajiem atzinumiem un interesantākajām īstenotajām aktivitātēm.

Tāpat Daugavpils novada domes pārstāvjiem bija iespēja tikties ar vairākām Eiropas Komisijas (EK) pārstāvēm. Jolanta Miķelsone no EK Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorāta iepazīstināja ar Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībā, Latvijas Lauku attīstības programmu 2014. -2020. gadam un Komisijas paziņojumu “Pārtikas un lauksaimniecības nākotne”. Savukārt Linda Sproģe no EK Reģionālās un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta informēja par EK septītā kohēzijas ziņojuma galvenajiem secinājumiem, aicinot pašvaldību pārstāvjus būt aktīviem un aizstāvēt intereses diskusijās par Eiropas Savienības daudzgadu finanšu ietvaru pēc 2020. gada. EK Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta pārstāves Iveta Grāvīte – Massone un Jeļena Stupaka iepazīstināja ar Eiropas Komisijas secināto par darba tirgus un sociālo situāciju Latvijā un pašvaldību iespējām izmantot Eiropas Sociālā fonda līdzekļus.

Noslēgumā Gints Kaminskis izteica atzinību par Daugavpils novada domes iniciatīvu ierasties informatīvā vizītē Eiropas Reģionu komitejā un klātienē uzzināt par Eiropas Savienības politikas aktualitātēm.