Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS piedalās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju pārstāvju sanāksmē

27.augustā Klaipēdā (Lietuvā) notika ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju pārstāvju sanāksme “NoBa”, kurā piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ģenerālsekretāre Mudīte Priede un LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos Kristīne Kūlīte.

Sanāksmi atklāja Klaipēdas pilsētas mērs Vītauts Grubļausks, kurš prezentēja pilsētas attīstības vīziju, balstītu uz "zilās ekonomikas" (blue economy) konceptu, kas Klaipēdā tiek aktīvi ieviesta. Klaipēda pagaidām ir vienīgā pašvaldība Lietuvā, kura ievieš šo konceptu un pamatoti pretendē kļūt par pasaules līmeņa zilās ekonomikas pilsētu.

Iekšlietu ministrijas viceministrs Aruns Gražulis iepazīstināja ar Lietuvas reģionālās politikas pamatnostādnēm. Latvijas plānošanas reģioniem būtu vērtīgi iepazīties ar iniciatīvu “smart regions”, kurā tiek ieviesti “big data” instrumenti informācijas apkopošanai un efektīvai lietošanai, lai sniegtu pakalpojumus iedzīvotājiem.

Sanāksmē notika arī aktīvas diskusijas par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda nākamā plānošanas perioda finanšu ietvaru. Visu asociāciju, tai skaitā LPS, pārstāvji iepazīstināja ar asociācijas aktualitātēm un izaicinājumiem turpmākā gada griezumā. LPS padomniece Kristīne Kūlīte prezentēja Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa ziņojumu par vietējo un reģionālo demokrātiju Latvijā, kas tika pieņemts 34. plenārsēdē šāgada pavasarī.

“NoBa” sanāksme reizi gadā pulcē kopā visu ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju pārstāvjus, lai saskaņotu kopīgas pozīcijas darbam tādās starptautiskajās organizācijās kā Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību kongress (The Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe (CLRAE)), Eiropas Vietējo pašvaldību un reģionu padome (Council of European Municipalities and Regions (CEMR)), Apvienotā pilsētu un pašvaldību pasaules asociācija (United Cities and Local Governments (UCLG)), Eiropas Reģionu komiteja (RK).

LPS ģenerālsekretāre 

Mudīte Priede