Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Nākamā daudzgadu finanšu shēma zem lupas: pašvaldības vairāk iesaistīs pētniecības programmā

Foto: CEMR.

 

29. – 30. oktobrī Briselē (Beļģija) notikušajā Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes (CEMR) Ģenerālsekretāru un direktoru sanāksmē, kurā Latvijas Pašvaldību savienību pārstāvēja ģenerālsekretāre Mudīte Priede, vienojās izveidot inovāciju ekspertu grupu, lai veicinātu pašvaldību iesaisti programmā “Apvārsnis Eiropa”.

Nākamajā daudzgadu finanšu shēmā 2021. – 2027. gadam programma “Apvārsnis Eiropa” plānota kā līdz šim vērienīgākā pētniecības un inovācijas programma, kurai Eiropas Komisija ierosina piešķirt 100 miljardus eiro. Latvijai būtiska iecere palielināt inovāciju potenciālu visā Eiropas Savienībā, proti, dalībvalstīm, kas atpaliek centienos optimāli vairot savas valsts pētniecības un inovācijas potenciālu, atbalsts tiks dubultots. Turklāt plānota jauna sinerģija ar struktūrfondiem un Kohēzijas fondu, kas atvieglos finansējuma koordinēšanu un apvienošanu.

Tāpat iecerēts savienot inovāciju ekosistēmas Eiropā, veidojot kopfinansētus projektus, kurā apvienots Eiropas Savienības un valsts vai pašvaldības finansējums. Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede atzina: “Latvijai tas ir liels izaicinājums – izveidot vienotu platformu, kurā darbotos zinātnieki, pašvaldības, valsts institūcijas un uzņēmēji, - lai tālāk kopīgi darbotos starptautiskā vidē kā vienots partneris “Apvārsnis Eiropa” projektu pieteikumos.”

Tiesību aktus un faktu lapas par jauno “Apvārsnis Eiropa” atradīsiet Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē.