Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldību pieredze jauniešu iesaistīšanā izskan forumā Marakešā

Foto: Africities.org.

 

22. novembrī Marakešā (Maroka) notikušajā 8. Eiropas un Āfrikas sadarbības forumā “Africities” ietvaros notikušajā Āfrikas – Eiropas jauno vēlēto politiķu forumā Mazsalacas novada domes priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis vadīja diskusiju par politisko iesaisti un līdzdalības demokrātiju.

“Africities” norisinājās 20. līdz 23. novembrim, un tā mērķis ir vienot diskusijā centrālās valdības pārstāvjus un reģionālo un vietējo pašvaldību politiķus no Āfrikas un Eiropas, lai veicinātu labo prakšu pārnesi un saišu stiprināšanu starp abiem kontinentiem. Harijs Rokpelnis darbojas kā Latvijas Pašvaldību savienības nominētais pārstāvis Eiropas Vietējo pašvaldību un reģionu padomes (CEMR) Jauno vietējo un reģionālo vēlēto pārstāvju komitejā.

“Neatkarīgi no tā, vai runāja vairāku miljonu pilsētas mērs no Tanzānijas, rajona padomes deputāte no Skotijas vai tuksneša ciemata priekšsēdētājs no Marokas, iezīmējās kopīga problēma - teritorijas iedzīvotāji, it īpaši jaunieši, nezina, kādas ir vietējās pašvaldības funkcijas un kā viņi var ietekmēt vietējos politiskos procesus. Pirms nopietnu plānu un dokumentu gatavošanas vienojāmies, ka katrs vietvaras pārstāvis sāks ar vietējās skolas apmeklējumu un skaidros šos jautājumus jauniešiem,” savos iespaidos, vadot diskusiju par līdzdalības demokrātiju, dalījās Rokpelnis. Viņš tāpat uzsvēra jauniešu domju nozīmi, kas ir sevi jau ilgtermiņā pierādījis demokrātiskās iesaistes rīks, lai nodrošinātu ilgtspējīgu jaunatnes iesaisti politiskajos procesos vietējās pašvaldībās.

Vairāk par “Africities” informāciju var atrast forumam veltītajā mājaslapā.