Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēdis un vietnieki pārstāvēs Latvijas pašvaldību intereses sarunās ar Eiropas Komisiju

5. un 6. decembrī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis un priekšsēža vietnieki Andris Rāviņš un Gints Kukainis tiksies ar Eiropas Komisijas (EK) un LR pastāvīgās pārstāvniecības ES pārstāvjiem Briselē, lai, gatavojoties 2021.–2027. gada plānošanas periodam, aizstāvētu pašvaldību intereses Latvijas teritoriālās attīstības veicināšanā. Augsti vērtējama ir EK pārstāvju ieinteresētība un atsaucība uz LPS aicinājumu tikties, lai apspriestu pašvaldību intereses un vajadzības, plānojot Eiropas Savienības finansējuma principus nākamajam plānošanas periodam.

Tikšanās gaitā ar EK Reģionālās politikas un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta (DG REGIO) pārstāvjiem, tai skaitā ģenerāldirektora vietnieku Normundu Popenu, diskutēs par Latvijas teritoriālo atšķirību mazināšanu, pašvaldību lomu attīstības veicināšanā, fondu plānošanu un reģionālo ieguldīšanu, par teritoriālajām investīcijām, saikni starp nākamo plānošanas periodu un gaidāmajām specifiskajām rekomendācijām katrai valstij un pašvaldību lomu tajās. Gints Kaminskis uzsver: “Jaunajā plānošanas periodā pašvaldības ir vieni no svarīgākajiem valdības partneriem, kas spēs kopīgiem spēkiem ar projektu realizāciju panākt izmaiņas reģionālajā attīstībā un reālas strukturālās izmaiņas ekonomikā. Latvijas pašvaldībām nozīmīgi pēc iespējas vairāk līdzekļu apgūt caur nākamā plānošanas perioda vienu no pieciem politikas mērķiem – “Iedzīvotājiem tuvāka Eiropa: pilsētu, lauku un piekrastes teritoriju ilgtspējīga un integrēta attīstība ar vietējo iniciatīvu palīdzību”. Kā arī svarīgi panākt, lai akceptētu divu citu mērķu – viedāka Eiropa (inovatīvas un viedas ekonomiskās pārmaiņas) un zaļāka Eiropa (ar zemām oglekļa emisijām) – ieguldījumu ieskaitīšanu mērķī par iedzīvotājiem tuvāku Eiropu.”

Tikšanās gaitā ar Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības ģenerāldirektorāta (DG EMPL) pārstāvjiem runās par Eiropas semestri un jauno Eiropas Sociālo fondu Plus, kā arī Vienotā nodarbinātības ziņojuma projektu. Piedalīsies arī Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā locekļi: Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa, Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere, Latvijas delegācijas RK vadītājs Ventspils novada domes deputāts Andris Jaunsleinis, Mālpils novada domes deputāts Aleksandrs Lielmežs, Jēkabpils pilsētas domes deputāts Leonīds Salcevičs un Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.