Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

CEMR Politikas komitejā pieņem EP deputātu kandidātiem adresētu aicinājumu

No 10. līdz 11. decembrim Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminkis un priekšsēža vietnieks Andris Rāviņš, kā arī LPS Izglītības un kultūras komitejas vadītāja Ligita Gintere piedalījās Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes (CEMR) Politikas komitejā Ludvigsburgā (Vācijā).

Šoreiz Politikas komitejā debašu epicentrā bija klimata jautājumi, ilgtspējīgas attīstības mērķi un to sasaiste ar plānošanas dokumentiem. Tika apstiprināts 2019. gada budžets un darbības virzieni, kā arī pieņemts aicinājums Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem. CEMR Politikas komitejas pārstāvji aicina regulāri veidot dialogu, skaidrot iedzīvotājiem saikni starp ES un vietējām kopienām, padarīt lēmumu pieņemšanu pēc iespējas caurredzamu un saprotamu, skaidrojot un informējot sabiedrību par ES pieņemtajiem lēmumiem, darbību un nostāju; aicina pārskatīt Eiropas pilsoniskā dialoga kārtību, piešķirot īpašu statusu organizācijām, kas pārstāv pašvaldības un pilsonisko sabiedrību, kā arī aicina izveidot jaunu pārvaldības modeli, kas balstīts uz partnerību, kurā pilnībā tiek atzīta vietējo un reģionālo pašvaldību nozīme Eiropas pārvaldības struktūrā. Lai līguma par Eiropas Savienību 4. pantam piešķirtu lielāku spēku, noteikt vietējās un reģionālās pašvaldības kā Eiropas pārvaldības dalībniekus. Aicina atbalstīt ES pamattiesību hartas un vēstures iekļaušanu skolu mācību programmās visās ES valstīs.

No Latvijas delegācijas Ligita Gintere tika intervēta par gaidāmajām EP vēlēšanām. Intervijā tika uzsvērts, ka ES budžets un ES politikas jāveido saskaņā ar subsidiaritātes principu un pašvaldību un reģionu kompetenci.

Svarīgi ir arī Latvijas iedzīvotājiem apzināties aktīvas pilsoniskās līdzdalības nozīmību savā ikdienā, būt atbildīgiem par savu nākotni un piedalīties EP vēlēšanās 2019. gada pavasarī. Vairāk par to, kā aktīvi iesaistīties, iegūt informāciju un aicināt piedalīties vēlēšanās arī savus draugus, atradīsiet EP veidotajā komunikācijas vietnē https://www.soreizesbalsosu.eu/ .