Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas delegācijas vadītājs Reģionu komitejā Tallinā uzstājas Austrumu partnerībai veltītā seminārā

11. decembrī Tallinā (Igaunija) Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā vadītājs, Austrumu partnerības valstu Reģionālo un vietējo pašvaldību konference (CORLEAP) Biroja loceklis Andris Jaunsleinis piedalījās Igaunijas Austrumu partnerības centra, Igaunijas Ārlietu ministrijas, Čehijas Republikas Ārlietu ministrijas un Eiropas Komisijas rīkotā seminārā “Pārredzama pārvaldība vietējā līmenī”.

Seminārā Jaunsleinis uzsvēra CORLEAP kā vietējo un reģionālo pašvaldību viedokļa paudējas lomu Austrumu partnerības mērķu sasniegšanā, kā arī pieminēja CORLEAP un “PLATFORMA” – tīkla, kurā neformāli apvienojušās Eiropas pašvaldības un to asociācijas, kas aktīvi darbojas attīstības sadarbībā - sadarbību. Arī Latvijas Pašvaldību savienība ilggadēji aktīvi iesaistās “PLATFORMA” aktivitātēs un tās vadītu projektu ietvaros īstenojusi daudzas attīstības sadarbības aktivitātes Latvijas pašvaldībās.

CORLEAP Biroja loceklis tāpat iepazīstināja auditoriju – Armēnijas, Čehijas Republikas, Igaunijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas pārstāvjus - ar sava septembrī apstiprinātā atzinuma “Austrumu partnerības un Eiropas Savienības valstu pašvaldību bilaterālās sadarbības loma Austrumu partnerības valstu pašvaldību ilgtspējīgas attīstības veicināšanā” būtiskākajiem secinājumiem. “Mana sagatavotā atzinuma trīs galvenie secinājumi skar fiskālo decentralizāciju, ko es uzskatu par galveno prioritāti Austrumu partnerības valstīs. Tāpat, runājot par administratīvi teritoriālajām reformām, domāju, ka administratīvo un teritoriālo reformu centienos jāatbalsta arī tās pašvaldības, kuras neapvienojas, jo pašvaldību apvienošanai ir ne tikai pozitīvi rezultāti, bet arī negatīvas sekas. Visbeidzot, gribētu uzsvērt, ka pašvaldību bilaterālās sadarbības prioritārajām jomām jābūt saskaņotām ar to valdību reformu plāniem”, akcentēja Jaunsleinis.

Ar semināra darba kārtību var iepazīties Igaunijas Austrumu partnerības centra mājas lapā.