Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pārstāvju dalība projekta “Tīklu veidošana efektivitātei un attīstībai” pasākumos Gruzijā

18.–19. decembrī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis, ģenerālsekretāre Mudīte Priede un padomniece ārējo sakaru jautājumos Ligita Pudža piedalījās Eiropas Savienības finansētā projekta “Tīklu veidošana efektivitātei un attīstībai” pasākumos Tbilisi.

Vizītes pirmajā dienā visi trīs projekta partneri – Gruzijas pašvaldību asociācija (NALAG), Gruzijas pētniecības centra PMC un LPS pārstāvji tikās projekta vadības grupas sēdē, lai pārrunātu šogad īstenotās projekta darbības un nākamgad plānotos pasākumus. Latvijas eksperti pirmajā projekta gadā piedalījās vairākos semināros, iepazīstinot Gruzijas pašvaldību pārstāvjus ar vietējo un reģionālo attīstību ES un Latvijā, pašvaldību struktūru un funkcijām Latvijā, ES lauku teritoriju attīstības politiku, sabiedrības virzītu vietējo attīstību, kā arī ar LPS pieredzi, veidojot tematiskos pašvaldību sadarbības tīklus Norvēģijas finanšu instrumenta projektā.

Savukārt vizītes otrajā dienā LPS delegācija piedalījās projekta konferencē, kuras noslēgumā tika apbalvoti konkursa uzvarētāji par labāko pašvaldību praktiskā darba pieredzi trīs kategorijās: iedzīvotāju iesaiste pašvaldības attīstībā, dzimumu līdztiesības principu ievērošana un pašvaldību sociālekonomiskās attīstības plānošana. Uzrunājot konferences dalībniekus, Gints Kaminskis uzsvēra: “Stipras un demokrātiskas valsts stūrakmens ir stipras pašvaldības. Novēlam Gruzijai būt spēcīgai valstij, kas savā izaugsmē balstās uz spēcīgām pašvaldībām.”

Vizītes noslēgumā LPS pārstāvji piedalījās pieņemšanā, kas tika rīkota par godu Gruzijas pašvaldību asociācijas 15. dzimšanas dienai.

Jau vairākus gadus viena no LPS starptautiskās sadarbības prioritātēm ir attīstības sadarbība ar Austrumu partnerības valstīm. EuropAid projekta Tīklu veidošana efektivitātei un attīstībai” mērķis ir veicināt labu pārvaldību un ilgtspējīgu attīstību vietējā līmenī Gruzijā. 

 

Ligita Pudža,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos