Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rumānijas prezidentūra ES Padomē akcentē pašvaldību lomu kohēzijas stiprināšanā

Foto: Eiropas Reģionu komiteja.

 

6. februārī Briselē notikušajā Eiropas Reģionu komitejas plenārsesijā Rumānijas premjerministre Vasilika Viorika Denčile (Vasilica Viorica Dăncilă) uzsvēra, ka šajos arvien pieaugošā populisma laikos Eiropas kohēzijas stiprināšana ir pats svarīgākais un tam vajag pilnīgu visu vietējo un reģionālo pašvaldību atbalstu.

Vēršoties pie Eiropas Reģionu komitejas locekļiem, Rumānijas premjerministre uzsvēra: “Jūs esat saikne starp Eiropas Savienības politiku un pašvaldībām! Eiropa patlaban saskaras ar daudziem izaicinājumiem, un mums jāparāda vienotība un solidaritāte. Tāpēc Rumānijas prezidentūra Eiropas Savienībā koncentrējas uz kohēziju kā pamatvērtību visos tās aspektos – politiskajā, ekonomiskajā un sociālajā.”

Vērtējot Rumānijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātes, Latvijas delegācijas Reģionu komitejā vadītāja vietnieks Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis uzsvēra kopīgu vērtību un sadarbības nozīmi valsts labklājības veicināšanā: “Atzinīgi novērtēju prezidentvalsts Rumānijas akcentēto sadarbības nozīmi un pašvaldību iesaisti. Tas ir ļoti svarīgi gan Eiropas Savienības, gan nacionālā līmenī, jo valsts attīstība nav iespējama bez sadarbības ar pašvaldībām un to līdzdalības. Daudzi jautājumi pašvaldībām ir labāk zināmi, tāpēc, kopīgi domājot par attīstību, būtu jāveido sinerģija starp pašvaldībām un valdību, lai abpusēji izmantotu katrai pusei labāk zināmo, daudzpusīgo informāciju.”

Rumānija ir Eiropas Savienības Padomes prezidentvalsts no šā gada 1. janvāra līdz jūnija beigām. Šī būs arī pirmā prezidentūra, kuras komandu veidos trīs valstis — Rumānija, Somija un Horvātija. Atbilstoši šīs trīs prezidentvalstu komandas darba programmai un ņemot vērā tās vadmotīvu “Kohēzija — kopīga Eiropas vērtība”, Rumānija par savu galveno prioritāti izvirzījusi Eiropas pilsoni. Pilsoņu ieguldījums iekļauts prezidentūras darba kārtībā, tādējādi nodrošinot Padomes prioritāšu atbilstību un likumību, kā arī uzlabojot to nepārtrauktību. Rumānijas prezidentūra par galveno prioritāti noteikusi Eiropas Savienības nozīmi kohēzijas jomā, pievēršoties visiem tās aspektiem — ekonomiskajai, sociālajai un politiskajai kohēzijai.