Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Eiropas Komisijas pārstāvis uzsver pašvaldību nozīmi Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā

4. – 5.februārī Briselē Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā pārstāvji piedalījās Eiropas Reģionu komitejas un Eiropas Komisijas rīkotajā forumā “Pilsētas un reģioni attīstības sadarbībai. Vietējās un reģionālās partnerības ilgtspējīgai pilsētu attīstībai.” Forums bija veltīts pašvaldību iesaistei attīstības sadarbības aktivitātēm un ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem, lai kopīgi veicinātu ilgtspējīgu attīstību Eiropas Savienībā un partnervalstīs un risinātu tādas pašvaldībām būtiskas problēmas kā mājokļi, infrastruktūra, izglītība, drošība un citas.

Forumā Eiropas Komisijas Starptautiskās sadarbības un attīstības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Stefano Manservisi (Stefano Manservisi) uzsvēra pastāvīga, strukturēta dialoga ar pašvaldībām lomu, jo lielākā daļa Ilgtspējīgas attīstības mērķu jāsasniedz pašvaldību līmenī.

Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede norādīja, ka Latvijas Pašvaldību savienība jau vairākus gadus aktīvi iesaistās ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanā Latvijas pašvaldībās, rīkojot diskusijas, kā arī organizējot aktivitātes kopā ar bērniem un jauniešiem Jaunpils novadā. “Šogad plānojam turpināt rīkot aktivitātes sadarbībā ar Latvijas Platformu attīstības sadarbībai un citām ieinteresētajām personām, kurām rūp mūsu sabiedrības un valsts ilgtspējīga attīstība,” atklāja Priede.

No Latvijas delegācijas forumā piedalījās Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā vadītāja vietnieks un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, Latvijas Pašvaldību savienības ģenerālsekretāre Mudīte Priede un Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā locekle un Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere.

Vairāk informācijas par forumu “Pilsētas un reģioni attīstības sadarbībai. Vietējās un reģionālās partnerības ilgtspējīgai pilsētu attīstībai.” atradīsiet tam veltītajā mājaslapā.