Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Noslēdzas Baltic InteGrid projekts – Integrēta Baltijas jūras vēju elektroenerģijas tīkla attīstība

26. un 27. februārī Projekta BalticInteGrid ietvaros notiek noslēguma konference Berlīnē. Integrēta Baltijas jūras vēju elektroenerģijas tīkla attīstība  projekts oficiāli noslēdzas 28.februārī. Noslēguma konferencē piedalās visi projekta partneri no Vācijas, Polijas, Baltijas valstīm, Somijas un Zviedrijas.

Noslēguma konferencē izvērtēja sasniegtos rezultātus kā arī turpmākos soļus, lai projekta panākumi varētu turpināties pēc noslēguma. Projekta gaitā tika sagatavoti vairāki plaši dokumenti, tai skaitā rekomendācijas, kuru mērķis ir Baltijas jūras vēja enerģijas attīstība un kopēja Baltijas jūras tīkla koncepcijas izveide. Notikušas virkne tematiskās darba grupas semināri par jūras telpisko plānošanu.  Latvijā noritēja divi pasākumi: reģionālais seminārs “Jūras vēja enerģijas infrastruktūra: iespējas un izaicinājumi Latvijā” un starptautiskā konference “Ceļā uz vienotu elektroenerģijas tīklu: jūras vēja enerģija un starpsavienojumi Baltijas jūras reģionā”.

No Latvijas piedalās Rundāles novada domes priekšsēdētājs, LPS Tautsaimniecības komitejas priekšsēdētājs Aivars Okmanis, Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda, Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs, Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks enerģētikas jautājumos Andris Akermanis, LPS padomnieks informācijas tehnoloģiju jautājumos Guntars Krasovskis un LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos Elita Kresse.

Projekta mērķis ir veicināt ilgtspējīgas vietējās elektroenerģijas ražošanu, turpmāku elektroenerģijas tirgu integrāciju un piegādes drošību Baltijas jūras reģionā, optimizējot jūras vēju enerģijas potenciālu un efektivitāti. Projekta vadošais partneris ir Klimata aizsardzības, enerģijas un mobilitātes institūts (IKEM), Vācija.

Projekts tiek īstenots ar ERAF finansiālu atbalstu INTERREG Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas ietvaros.