Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Makroreģionālās stratēģijas un maģiskais trijstūris

21. maijā Bukarestē (Rumānija) notikušajā Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas (EESK) rīkotajā sanāksmē “Ceļā uz labāku ekonomisko konverģenci un konkurētspēju ES makroreģionos” Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā loceklis, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs, atzinuma “Makroreģionālās stratēģijas, piemēram, stratēģija Donavas reģionam: sistēma starptautisku klasteru veicināšanai” sagatavotājs Dainis Turlais uzsvēra nepieciešamību iesaistīt pašvaldības, lai veicinātu sekmīgāku makroreģionālo stratēģiju attīstību.

Pozitīvi vērtējams, ka līdzīga nostāja pausta arī 21. maijā Briselē (Beļģija) pieņemtajos Padomes secinājumos par ES makroreģionālo stratēģiju īstenošanu. Tajos Eiropas Savienības Padome atzīst par nepieciešamu palielināt ieinteresēto personu un partneru iesaistīšanos, apņemšanos un atbildību vietējā un reģionālā līmenī, kā arī aicina iesaistītās valstis pastiprināt atbildību un nodrošināt pienācīgu politisko atbalstu valsts līmenī, vienlaikus veicinot vietējo un reģionālo ieinteresēto personu iesaisti.

Runājot par makroreģionu darbības ietekmi uz starptautisku klasteru veicināšanu, Turlais uzrunā sanāksmes dalībniekiem sadarbību starp pašvaldībām, uzņēmējiem un akadēmiskajām aprindām nosauca par maģisko trijstūri: “Makroreģionu līmenī maģiskais trijstūris – akadēmiskās aprindas, uzņēmēji, kuri izmanto zinātnes sasniegumus, un pašvaldības, kas pilda savienojošo lomu un nodrošina vajadzīgo infrastruktūru, - ir jaunā veiksmes formula, kuru izmantojot, mēs varam radīt vajadzīgos apstākļus sadarbības un pārrobežu klasteru attīstībai.”

Atzinumu “Makroreģionālās stratēģijas, piemēram, stratēģija Donavas reģionam: sistēma starptautisku klasteru veicināšanai” plānots pieņemt 26. jūnija Eiropas Reģionu komitejas plenārsesijā.