Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS priekšsēža vietnieks ANO asamblejā aicina palielināt pašvaldību iesaisti ilgtspējīgas attīstības plānošanā

27.–29. maijā Nairobi (Kenijā) Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža vietnieks no novadiem Gints Kukainis piedalījās ANO-Habitat pirmajā asamblejā “Inovācijas labākai dzīves kvalitātei pašvaldībās: paātrinot Jaunā pilsētvides attīstības plāna īstenošanu, lai sasniegtu Ilgtspējīgas attīstības mērķus”.

Gintam Kukainim bija iespēja uzstāties Vietējo un reģionālo pašvaldību forumā, kas bija veltīts Jaunajam pilsētvides attīstības plānam un ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem pašvaldību kontekstā. Savā uzrunā viņš norādīja, ka pašvaldību loma ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā nav saistāma tikai ar 11. mērķi par ilgtspējīgām pilsētām un kopienām, bet gan ar visiem 16 mērķiem. “Tai pašā laikā starp pasaules valstīm varam vērot arvien pieaugošas ekonomiskās, sociālās un teritoriālās atšķirības. Mums pietrūkst mērķa, kas būtu veltīts tieši līdzsvarotai reģionālajai attīstībai atšķirīgas ekonomiskās attīstības valstīs, domājot par dažāda veida pašvaldību attīstību,” uzsvēra Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža vietnieks tāpat akcentēja nepieciešamību sniegt pašvaldībām iespējas rast risinājumus vietēju problēmu risināšanai, kas būtu saskaņā ar ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem. “65% no 169 ilgtspējīgas attīstības mērķu apakšmērķiem pieprasa vietējo un reģionālo pašvaldību iesaisti to sasniegšanā. Vietējās un reģionālās pašvaldības var iesaistīties to sasniegšanā ne tikai kā īstenotāji, bet kā politikas veidotāji, kuri pārzina savas pašvaldības iedzīvotāju, uzņēmēju un organizāciju vajadzības un aktualitātes,” secināja Kukainis.

Gintam Kukainim tāpat bija iespēja auditoriju iepazīstināt ar Latvijas Pašvaldību savienības darbību ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanā Latvijā.

Ar ANO-Habitat asamblejas dokumentiem var iepazīties tai veltītajā vietnē.