Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS piedalās ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju pārstāvju ikgadējā sanāksmē

No 5. līdz 6. septembrim Hjirkenēse pilsētā (Norvēģijā) notika ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju ģenerālsekretāru un ārējo sakaru koordinatoru ikgadējā sanāksme “NoBa”, kurā piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ģenerālsekretāre Mudīte Priede un LPS komunikācijas speciāliste Ilze Rukute.

Sanāksmi atklāja Sērvarangeres pašvaldības mērs Rūne Rafaelsens, kurš prezentēja pašvaldības vēsturisko attīstību, izaicinājumus un galvenos sadarbības aspektus ar kaimiņvalsts Krievijas pašvaldībām kā pierobežas pašvaldībai. Savukārt Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācijas Finnmarkas reģiona pārstāve iepazīstināja ar pašvaldību un to pārstāvju sadarbības veidiem.

Visu asociāciju pārstāvji iepazīstināja ar aktualitātēm valsts un pašvaldību mērogā un turpmākā gada izaicinājumiem. LPS ģenerālsekretāre Mudīte Priede izklāstīja šībrīža situāciju Latvijā saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu, kā arī prezentēja LPS aktivitātes ANO ilgtspējīgu attīstības mērķu izpratnes veicināšanā un popularizēšanā.

Šajā sanāksmē viena no diskusiju tēmām bija par pašvaldību politiķu un biedru motivēšanu, sagatavošanu un iesaisti starptautiskajās aktivitātēs un organizācijās: dažus piemērus prezentēja Igaunijas, Lietuvas un Dānijas asociāciju pārstāvji. Sanāksmes noslēgumā tika apspriests, kā ziemeļvalstu un Baltijas valstu asociāciju sadarbības tīkla darbību var padarīt efektīvāku.

“NoBa” sanāksme reizi gadā pulcē kopā visu ziemeļvalstu un Baltijas valstu pašvaldību asociāciju pārstāvjus, lai saskaņotu kopīgas pozīcijas darbam tādās starptautiskajās organizācijās kā Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību kongress (The Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe (CLRAE)), Eiropas Vietējo pašvaldību un reģionu padome (Council of European Municipalities and Regions (CEMR)), Pasaules Apvienotā pilsētu un pašvaldību asociācija (United Cities and Local Governments (UCLG)), Eiropas Reģionu komiteja (RK).