Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ukrainā iepazīstina ar sarunu sistēmu starp LPS un valdību

5. - 6. septembrī Kijevā (Ukraina) Latvijas delegācijas Eiropas Reģionu komitejā vadītājs Andris Jaunsleinis piedalījās Austrumu partnerības valstīm veltītajā seminārā “Jauns politiskais ietvars Ukrainas vietējām un reģionālajām pašvaldībām”, iepazīstinot ar sarunu sistēmu starp Latvijas Pašvaldību savienību un valdību.

Jaunsleinis īsumā iepazīstināja Austrumu partnerības un Eiropas Savienības valstu pašvaldību pārstāvjus ar galvenajiem veidiem, kā Latvijas Pašvaldību savienība pārstāv pašvaldību intereses valdībā. Viņš pastāstīja par sarunām ar Finanšu ministriju, kā arī citām nozaru ministrijām, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvju regulāru darbību Valsts sekretāru, Ministru kabineta, Saeimas sanāksmēs un ministriju darba grupās. “Ukrainas Pilsētu asociācija patlaban gatavo ikgadējo interešu aizstāvības stratēģiju efektīvām konsultācijām ar valdību. Sarunu sistēma starp Latvijas Pašvaldību savienību un valdību tiek atzinīgi vērtēta gan Eiropas, gan Austrumu partnerības valstīs, tāpēc ceru, ka mūsu pieredze palīdzēs arī Ukrainas Pilsētu asociācijai izvēlēties savu, efektīvāko ceļu Ukrainas pašvaldību interešu pārstāvniecībai,” uzsvēra Jaunsleinis.

Seminārā piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības padomniece ārējo sakaru jautājumos Elita Kresse. Pasākums notika Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta „Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” ietvaros, kura viens no partneriem ir arī Latvijas Pašvaldību savienība. Seminārs Kijevā ir viens no Austrumu partnerības valstīm veltītajiem pasākumiem projektā, kas sniedz iespēju gan sekot līdzi decentralizācijas un administratīvo reformu gaitai Austrumu partnerības valstīs, gan arī paver ceļu dalīties labās prakses pieredzē starp Eiropas Savienības un Austrumu partnerības valstu pašvaldībām.