Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas delegācijas RK vadītājs rosina veicināt AP un ES valstu pašvaldību divpusējo sadarbību

12. septembrī Turku (Somija) notikušajā Eiropas Reģionu komitejas (RK) Eiropas Savienības un Austrumu partnerības valstu Reģionālo un vietējo pašvaldību konferences (CORLEAP) 9. ikgadējā sanāksmē Latvijas delegācijas RK vadītājs Andris Jaunsleinis uzsvēra divpusējās sadarbības starp Eiropas Savienības un Austrumu partnerības valstu pašvaldībām nozīmi pašvaldību kapacitātes stiprināšanā.

“Austrumu partnerības un Eiropas Savienības valstu pašvaldību savstarpēja sadarbība jomās, kuras definējušas Austrumu partnerības valstis, ir ļoti būtiska, lai stiprinātu partnervalstu pašvaldību kapacitāti. Esam bijuši liecinieki, ka šāda sadarbība bijusi ļoti veiksmīga Ukrainā, tāpēc ierosinu, ka to varētu veicināt arī pārējās Austrumu partnerības valstīs. Ar šāda veida sadarbību var sasniegt lieliskus rezultātus, neiztērējot milzīgus līdzekļus,” uzsvēra Jaunsleinis. Viņš tāpat arī rosināja apsvērt iespēju izveidot Erasmus programmu vietējiem politiķiem Austrumu partnerības valstīs – Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Gruzijā, Moldovā un Ukrainā.

Ar CORLEAP sanāksmes dokumentiem var iepazīties RK mājaslapā.