Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Starptautiski izskan LPS veiksmes stāsts attīstības sadarbības aktivitāšu veicināšanā

17. septembrī Briselē (Beļģija) notikušajā PLATFORMA Vadības grupas sanāksmē Latvijas Pašvaldību savienības pārstāves iepazīstināja Eiropas pašvaldību pārstāvjus ar Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas pašvaldību labās prakses pieredzi attīstības sadarbības aktivitāšu veicināšanā un īstenošanā sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un citām ieinteresētajām personām.

Atsaucoties PLATFORMA aicinājumam, Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Eiropas Savienības jautājumos Agita Kaupuža klātesošajiem atklāja, ka Latvijas pašvaldības, kas attīstības sadarbības aktivitātes īsteno kopš 1990. gadiem, visaktīvāk sadarbojas ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas pašvaldībām. “Latvijas Pašvaldību savienībai šo desmitgažu laikā izveidojusies laba sadarbība ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, kā arī citām institūcijām un nevalstiskajām organizācijām, kas aktīvas attīstības sadarbības un izglītības jomā. Esam par to ļoti gandarīti, jo tā viens otru papildinām un varam savstarpēji dalīties informācijā,” klāstīja Kaupuža.

Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve arī uzsvēra pozitīvo pieredzi, īstenojot PLATFORMA projekta aktivitātes, kas ļauj iepazīties ar citu valstu pašvaldību asociāciju pieredzi, veicinot savu pašvaldību attīstības sadarbības aktivitātes un veicinot ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanu pašvaldību plānošanas dokumentos un rīcībā. “Pēdējos gados savu aktivitāšu īstenošanai esam jo īpaši iedvesmojušies no Nīderlandes un Beļģijas pašvaldību savienību piemēriem ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu lokalizēšanā. Esam gandarīti, ka 25. septembrī Rīgā plānotajā seminārā Latvijas pašvaldību pārstāvjiem pašiem būs iespēja dzirdēt viena no PLATFORMA partnera, Flāmu Pilsētu un pašvaldību asociācijas īstenoto aktivitāšu piemērus, darbojoties ar Ilgtspējīgas attīstības mērķiem vietējā mērogā,” uzsvēra Latvijas Pašvaldību savienības padomniece ES jautājumos.

No Latvijas Pašvaldību savienības PLATFORMA sanāksmē piedalījās arī PLATFORMA projekta koordinatore,  Komunikācijas nodaļas komunikācijas speciāliste Ilze Rukute.

Latvijas Pašvaldību savienība kopš 2009. gada darbojas PLATFORMĀ, kurā neformāli apvienojušās vietējo un reģionālo pašvaldību nacionālās, Eiropas un starptautiska mēroga asociācijas, kas aktīvi darbojas attīstības sadarbībā. PLATFORMAS mērķis ir dalīties labās prakses pieredzē starp PLATFORMAS biedriem par attīstības sadarbības aktivitātēm, kā arī stiprināt PLATFORMAS stratēģisko lomu institucionālajā dialogā Eiropas līmenī, lai veicinātu un optimizētu vietējo un reģionālo pašvaldību pievienoto vērtību attīstības sadarbībā un dalītos Eiropas līmenī ar inovatīviem viedokļiem.