Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

RK uzsver iedzīvotāju un pašvaldību nozīmi nākotnes ES politikas veidošanā

4.–5. decembrī Briselē (Beļģijā) norisinājās Eiropas Reģionu komitejas (RK) 137. plenārsesija, kas bija pēdējā patlaban apstiprinātajiem Latvijas delegācijas RK locekļiem.

Šī bija arī pēdējā plenārsēde ilggadējam Latvijas delegācijas RK vadītājam Andrim Jaunsleinim, kurš izmantoja izdevību un Latvijas delegācijas vārdā pateicās RK prezidentam Karlam Heincam Lambercam (Karl-Heinz Lambertz) par sadarbību jo īpaši pēdējo piecu gadu laikā: “Latvijas delegācija darbojusies Eiropas Reģionu komitejā kopš 2004. gada. Tieši pēdējie pieci gadi RK attīstības ziņā bijuši visspēcīgākie, par ko paldies RK prezidentam Lambercam un viceprezidentam Markulam. Iedzīvotāji ar lielām cerībām skatās uz to, ko dara RK, kā tā aizstāvēs viņu intereses un viedokļus lēmumu pieņemšanā. Esmu pārliecināts, ka, ņemot vērē pēdējo piecu gadu virzību, arvien vairāk iesaistot nacionālās asociācijas un dodot iespēju izteikt dažādus viedokļus, tas būs RK spēks, lai darbotos vēl efektīvāk!”

Savā uzrunā par Eiropas Savienības nākotni Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību pārstāvjiem arī RK prezidents Lambercs akcentēja nepieciešamību Eiropas Savienību pietuvināt iedzīvotājiem, ko nav iespējams izdarīt, neņemot vērā vietējo un reģionālo pašvaldību pieredzi un viedokli. “Tāpēc es aicinu Eiropadomes priekšsēdētāju Šarlu Mišelu apvienot dalībvalstu un reģionu spēku, no kā ieguvēja būtu visa Eiropas Savienība. Aicinu arī pārveidot Eiropas Reģionu komiteju, lai tā tiešāk ņemtu vērā specifiskās Eiropas Savienības vietējo un reģionālo pašvaldību vēlēto pārstāvju vajadzības,” savā uzrunā norādīja Lambercs, uzsverot, ka vietējās un reģionālās pašvaldības ir Eiropas Savienības nākotne.

Latvijas Pašvaldību savienība vēlas pateikties Latvijas delegācijas RK vadītājam Andrim Jaunsleinim par ilggadējo un nesavtīgo darbu delegācijas vadībā, RK komisijās un sanāksmēs. Tāpat Latvijas Pašvaldību savienība izsaka pateicību Latvijas delegācijas loceklei Jaunpils novada domes priekšsēdētājai Ligitai Ginterei un Latvijas delegācijas loceklim Mālpils novada domes deputātam Aleksandram Lielmežam par ieguldīto darbu Latvijas pašvaldību interešu pārstāvībā RK sanāksmēs!