Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes Politikas komitejas sēdē ievēlē jaunu politisko vadību

No 23. līdz 24. janvārim Orleānā (Francijā) notika Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes (CEMR) Politikas komitejas sēde, kurā piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere.

Sēdē tika ievēlēta politiskā vadība. Par CEMR prezidentu atkārtoti tika ievēlēts Stefano Bonačīni, Emīlijas-Romaņjas reģiona prezidents (Itālijā).

LPS atbalstīja priekšlikumu par CEMR Jauno politiķu komitejas ziņotāju apstiprināt Hariju Rokpelni, Mazsalacas novada priekšsēdētāju, un par CEMR iekšējo auditori tika ievēlēta Mudīte Priede, LPS ģenerālsekretāre.

Komitejas sēdē tika apstiprināts arī CEMR 2020. gada budžets un darba prioritātes: stiprināt vietējo un reģionālo pašvaldību lomu attīstības veicināšanā starptautiskajā mērogā; mazināt nevienlīdzību starp valstīm, attīstot iekļaujošas, drošas, noturīgas un ilgtspējīgas pašvaldības; veicināt dzimumu līdztiesību vietējā un reģionālajā līmenī.

Jaunā politiskā vadība turpinās CEMR darbu nākamos trīs gadus, īpaši strādājot ar Eiropas Savienības reformas jautājumiem, kā arī ar ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu lokalizēšanu.

Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padome ir senākā un plašākā Eiropas vietējo un reģionālo pašvaldību asociācija. LPS ir šīs organizācijas biedrs. CEMR ir vienīgā organizācija, kas apvieno 41 Eiropas valsts vietējo un reģionālo pašvaldību nacionālās asociācijas (60 biedru asociācijas) un caur tām pārstāv visus teritoriālos pašvaldību līmeņus – vietējos, vidējos un reģionālos. Kopumā organizācija pārstāv 100 000 pašvaldību. Kopš tās izveidošanas 1951. gadā CEMR veicina vienotas, mierīgas un demokrātiskas Eiropas izveidi, kuras pamatā ir vietējā pārvaldība, subsidiaritātes principa ievērošana un pilsoņu līdzdalība.

CEMR Politikas komiteja ir galvenā lēmējinstitūcija. Politikas komiteja apstiprina budžetu, gada darba programmu un jaunu dalībnieku uzņemšanu. Politikas komiteju veido vairāk nekā 170 vēlēti vietējie un reģionālie pārstāvji, kurus izvirza nacionālās biedru asociācijas un CEMR nacionālās sekcijas.

Mudīte Priede,

LPS ģenerālsekretāre