Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldības pārstāvētas Pasaules pilsētu forumā Abū Dabī

10. Pasaules pilsētu forumā, kas  8.–13. februārī norisinās Abū Dabī (Apvienotajos Arābu Emirātos), Latvijas Pašvaldību savienību pārstāvēja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš.

Ansiņš forumā piedalījās 8.–9. februārī, uzstājās divās foruma sesijās un pauda viedokli par pašvaldību lomu saiknes veicināšanā starp tradīcijām, kultūru un ilgtspējīgu urbanizāciju, kā arī pašvaldību globālo ietekmi Eiropas Parlamenta un Eiropas Komisijas jaunā pilnvaru laika sākumā.  

Runājot par Liepājas pilsētā īstenotajiem centieniem saskaņot kultūru, ilgtspējīgu urbanizāciju un iedzīvotāju dzīves apstākļu uzlabošanu, Ansiņš starptautisko auditoriju iepazīstināja ar Liepājas senā sapņa īstenošanu – koncertzāles “Lielais dzintars” būvniecību. “2015. gadā mēs īstenojām mums nozīmīgu sapni un vienlaikus arī mērķi sinhronizēt saikni starp ilgtspējīgu urbanizāciju, tradīcijām un kultūru. Koncertzāle Liepājā ir kā reģionālais kultūras un pasākumu centrs, kurā uzstājas mākslinieki no visas pasaules,” atklāja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Savukārt diskusijā par pašvaldības lomu sadarbībā ar Eiropas institūcijām, uzņēmumiem un iedzīvotājiem, lai vietējās darbības ietekmētu attīstību Eiropā, Ansiņš uzsvēra inovāciju ekosistēmu nozīmi: “Inovāciju ekosistēmas ir vietējās attīstības pamatā. Tālāk mums būtu jāveicina reģionu attīstība un sadarbība, jo reģionālā attīstība ir cieši saistīta ar Eiropas rūpnieciskās konkurences palielināšanu. Savukārt Eiropas ekosistēmu savienojošais elements ir klasteri un Eiropas Savienības klasteru iniciatīvas, kas darbojas kā inovāciju un rūpniecisko pārmaiņu paātrinātāji.”

Pasaules pilsētu forums norisinās jau desmito reizi. To nodibinājusi Apvienoto Nāciju Organizācija, lai pārrunātu tādus pasaulē būtiskus jautājumus kā strauja urbanizācija un tās ietekme uz kopienām, pilsētām, ekonomiku, klimata pārmaiņām un politiku. Šo augsta līmeņa forumu sasauc ANO-Habitat, lai iekļaujošā platformā diskutētu par ilgtspējīgas urbanizācijas izaicinājumiem. Vairāk informācijas par forumu tam veltītajā lapā.

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvis Pasaules pilsētu forumā piedalījās Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomes, kuras biedrs ir LPS, delegācijas sastāvā.