Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Koronavīrusa ierobežošanai Norvēģijā sāk izmantot mobilo lietotni

Foto avots: helsenorge.no 

Norvēģijas Vietējo un reģionālo varas iestāžu asociācija (KS) informē, ka, pakāpeniski un uzmanīgi mazinot Covid-19 pandēmijas dēļ uzliktos ierobežojumus, Norvēģija ir sākusi izmantot lietotni Smittestopp, kas Norvēģijas veselības aizsardzības iestādēm palīdzēs ierobežot koronavīrusa pārnešanu. Šī lietotne tika ieviesta 16. aprīļa pēcpusdienā, un dienu vēlāk to bija sākuši lietot jau 1,2 miljoni cilvēku. Lai lietotnes izmantošana būtu efektīva, ir jāpanāk, ka to izmanto vismaz 70% iedzīvotāju.

No lietotnes iegūtie anonimizētos datus par iedzīvotāju pārvietošanās modeļiem izmanto, lai izstrādātu efektīvus infekcijas kontroles pasākumus. Pirmajās darbības nedēļās lietotne Smittestopp galvenokārt apkopos datus par lietotāju pārvietošanos. Lietotnei ir arī informēšanas funkcija, sākotnēji to pārbaudīs atsevišķās teritorijās. Tas nozīmē, ka Smittestopp lietotāji šajos novados saņems īsziņu, ja tiks konstatēts, ka viņi bijuši tuvā kontaktā ar kādu, kam vēlāk diagnosticēts Covid-19. Tas balstās uz pieņēmumu, ka arī inficētā persona izmanto lietotni Smittestopp. Pirms šīs funkcionalitātes ieviešanas visā valsts teritorijā izvērtēs tās izmantošanas rezultātus pilotnovados.

Kad trauksmes funkcija tiks izmantota visā Norvēģijā, lietotne Smittestopp nodrošinās, ka lietotnes lietotāji saņems informāciju, ka viņi ir bijuši pakļauti infekcijai, un ieteikumus, kā izvairīties no citu cilvēku tālākas inficēšanas. Tā kā inficētie cilvēki var būt infekciozi arī bezsimptomu inkubācijas periodā, tam jānotiek pēc iespējas ātrāk, lai novērstu tālāku slimības pārnešanu.

Vairāk par lietotni Smittestopp angļu valodā var lasīt šeit.