Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

EP Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegāciju sekretāri uzsver demokrātijas un cilvēktiesību nozīmi

Foto avots: CLRAE

30. aprīlī notika Eiropas Padomes (EP) Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegāciju sekretāru videokonference-sanāksme ar Kongresa ģenerālsekretāra Andreasa Kīfera, Andreas Kiefer, dalību. Valstu delegāciju sekretāri sniedza pārskatu un dalījās ar labās prakses iniciatīvām, ko veikušas gan attiecīgās valsts valdība, gan vietējās un reģionālās pašvaldības COVID-19 pandēmijas laikā. Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ģenerālsekretāre Mudīte Priede videokonferences laikā arī informēja par Latvijas pašvaldību darbu ārkārtas situācijas laikā, lai nodrošinātu iedzīvotājiem nepieciešamos pakalpojumus, garantētu sociālo drošību un nodrošinātu iedzīvotājus ar aktuālāko un svarīgāko informāciju. Tika sniegta arī informācija par LPS darbu ārkārtas situācijā: par LPS iesaisti Krīzes vadības un nozaru ministriju darba grupā; videokonferenču organizēšanu pašvaldībām un sabiedrībai, lai sniegtu aktuālu un nepastarpinātu informāciju no valdības puses. Tika sniegta informācija arī par Ministru kabineta un Saeimas lēmumiem šajā krīzes periodā.

No sekretāru puses tika uzsvērts arī bažas par to, kādas sekas šī krīze var nest ne tikai ekonomiskajā griezumā, bet arī cilvēciskajā un sociālajā sfērā. Eiropas Padomes dalībvalstu pašvaldību pieredze tiks apkopota speciāli izveidotā COVID-19 platformā Kongresa tīmekļa vietnē, kurā iekļautas arī citu Kongresa sadarbības partneru aktivitātes.

Kongresa ģenerālsekretārs Andreas Kīfers: Valstu pieredzes apmaiņa bija produktīva un parādīja nepieciešamību pēc iespējas ātrāk atgriezties normālā dzīves ritmā, lai saglabātu demokrātiju, cilvēktiesības un likuma varu. Turklāt dalībnieki uzsvēra valstu pašvaldību asociāciju un kongresa delegātu nozīmi, kuriem jābūt iesaistītiem dialogā ar valdībām kā vietējiem un reģionālajiem ievēlētajiem pārstāvjiem, lai nodrošinātu, ka valstu politika ir patiesi efektīva, cik vien iespējams tuvu pašvaldībām un iedzīvotājiem. Turklāt pašreizējā krīze, kuras dēļ robežas ir slēgtas, uzsver nepieciešamību izskatīt iespējas saglabāt sadarbību.”