Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

EP Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegāciju sekretāru sanāksmē prezentē Hub Covid-19 mājaslapu

9. jūnijā notika Eiropas Padomes (EP) Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa delegāciju sekretāru videokonference ar kongresa ģenerālsekretāra Andreasa Kīfera dalību. Videokonferencē informēja par kongresa Biroja sanāksmes darbu un pieņemtajiem lēmumiem. Šajā gadā klātienes plenārsēdes nav plānots rīkot, jo nevarētu nodrošināt visus Covid-19 pandēmijas laika ierobežojumus.

Kongresa Monitoringa komitejas sekretāre informēja par septembra sēdes darba kārtības jautājumiem, kurā plānots arī skatīt Latvijas situāciju demokrātijas nodrošināšanas jomā saistībā ar administratīvi teritoriālās reformas gaitu un jaunāko informāciju.

Tika prezentēta kongresa izveidotā Hub Covid-19 pieredzes apmaiņas vietne http://www.coe.int/covid-congress-hub. Covid-19 krīzes laikā visā Eiropā ir jārīkojas kolektīvi, ievērojot solidaritāti, kas jāpauž visos līmeņos – Eiropas, valstu, vietējā un reģionālā līmenī. Mums arī jāpievienojas centieniem atbalstīt vietējās un reģionālās pašvaldības, kas savu pienākumu un iedzīvotāju tuvuma dēļ ir priekšplānā, reaģējot uz šo lielo krīzi. Kongresu veido vietējie un reģionālie ievēlētie pārstāvji no 47 Eiropas Padomes dalībvalstīm. Šī platforma ir laba iespēja apkopot dažādu pieredzi, aktivitātes, kuras īsteno visu dalībvalstu pašvaldības un to asociācijas. Tīmekļvietne tiks regulāri atjaunināta.